Skip to main content

Negroni

De Negroni, ontstaan in Florence in de jaren 1920, is een iconische Italiaanse cocktail. Deze aperitief bied een perfecte balans tussen bitter, zoet en kruidig. Geliefd vanwege zijn tijdloze smaak, is de Negroni een ware klassieker die blijft verleiden.

4 minuten bereiden
3 ingrediënten
1 glas
197 kcal
€1,79 per glas
€1,43 per glas

Zo maak je de Negroni

 1. Vul je tumbler met ijs en giet vervolgens alle dranken erbij.
 2. Roer alles rustig door om de dranken goed te laten vermengen met het ijs.
 3. Om de presentatie te perfectioneren, snijd een dun plakje sinaasappel af en voeg het toe als garnering bovenop het ijs. Als finishing touch kun je ook een mooi gedraaid sinaasappelschilletje toevoegen voor een extra vleugje aroma. Geniet van je perfect samengestelde cocktail!

Ingrediënten

 • 30 ml gin
 • 30 ml Campari
 • 30 ml rode vermout
 • IJs
 • Gedraaid sinaasappelschilletje
 • Short tumbler glas

De alcoholvrije Negroni

Een puur op sterke drank gebaseerde cocktail is best lastig na te bootsen. Maar als je 40 ml Crodino Rosso, 40 ml Alcoholvrije vermouth en 40 ml alcoholvrije gin mengt, kom je dicht in de buurt van die zoete, bittere, droge ervaring.

Is er verschil in smaak tussen normale en alcoholvrije gin?

Het belangrijkste verschil in smaak tussen alcoholvrije gin en normale gin ligt in de afwezigheid van alcohol in de alcoholvrije variant. Traditionele gin is gedistilleerd met alcohol, wat bijdraagt aan de smaak, textuur en aroma's. Hierdoor heeft normale gin vaak een scherpere, warmere sensatie en een complexer smaakprofiel.

Het ontbreken van alcohol kan zorgen voor een lichter mondgevoel en een minder complexe smaak. Om het verlies van alcohol te compenseren, worden alcoholvrije gins vaak op smaak gebracht met botanicals (kruiden, specerijen, etc.) om een vergelijkbare smaak te creëren. Sommige mensen geven de voorkeur aan lichtere, frissere smaak van alcoholvrije gin, terwijl anderen liever de diepere, meer uitgesproken smaak van traditionele gin hebben.

Negroni Cocktailpakket

Maak het jezelf makkelijk met ons complete cocktailpakket. Alles wat je nodig hebt voor een verfijnde en smaakvolle ervaring, zorgvuldig samengesteld en direct bij je thuis bezorgd. Bitter, zoet en droog. Italianen houden erg van bittere smaken, of het nu in hun espresso of hun cocktails is. Daarom is de puur Italiaanse Negroni voor de bitterliefhebber het ultieme eetlustopwekkende aperitief.

Ontdek nog meer smaakvolle mogelijkheden met onze uitgebreide selectie cocktailpakketten! Laat je verrassen door de diverse wereld van cocktails met onze hoogwaardige ingrediënten en deskundig samengestelde pakketten. Bekijk onze andere cocktailpakketten en ontdek gemakkelijk nieuwe lekkere cocktails!

image

Wat is een Negroni?

Een Negroni is een traditionele Italiaanse cocktail bestaande uit gelijke delen gin, rode vermouth en Campari. Met zijn typerende bitterzoete smaak wordt de cocktail vaak afgemaakt met een schijfje sinaasappel als garnituur.

Waar komt de Negroni vandaan?

Martini Rosso, Bitter en gin gingen in 1919 voor het eerst samen het glas in. In Florence, Italië. Graaf Camillo Negroni wilde wel eens wat sterkers dan zijn favoriete cocktail, de Americano. Dus werd de soda vervangen door gin en het citroentje door een sinaasappelschijfje. Want het moest wel duidelijk zijn dat het hier om een andere cocktail ging. De cocktail werd een succes en datzelfde jaar nog richtte de familie Negroni de Negroni Distillerie op in Treviso, waar ze een kant-en-klare versie van de Negroni produceerden.

Variaties op de Negroni

 1. Negroni Sbagliato: Deze variatie gebruikt prosecco in plaats van gin. Het resultaat is een lichtere en sprankelende versie van de Negroni.
 2. Boulevardier: Vervang de gin in de Negroni door bourbon of andere Amerikaanse whisky. Dit geeft de cocktail een warmere en rijkere smaak.
 3. White Negroni: Hier wordt de rode vermouth vervangen door witte vermouth, terwijl de gin en Campari behouden blijven. Dit creëert een verfrissender en lichter drankje.

Hoeveel alcohol zit er in een Negroni?

Een Negroni cocktail bestaat uit gelijke delen gin, rode vermouth en Campari, meestal 30 ml van elk. Aangezien al deze ingrediënten alcohol bevatten, resulteert de combinatie in een krachtige cocktail met een gemiddeld alcoholpercentage van ongeveer 25-28%. Het gebruik van ingrediënten met aanzienlijke alcoholgehaltes maakt de Negroni sterker dan veel andere cocktails.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.