Skip to main content

Mixen met Licor 43

Licor 43
Licor 43

Licor 43 is zowel zacht als zoet. Je proeft vanille, kokos en karamel. Maar of dat echt 3 van de 43 ingrediënten zijn, is al jarenlang alleen bekend bij een select Spaans gezelschap. Deze (afterdinner) likeur uit Cartagena kun je goed mixen met warme dranken. En dat levert échte wintercocktails op.

Bekijk alle licor 43

Licor 43

Recept voor de beste Licor 43 mix

Mix - nodig voor 1 persoon

Choco 43

Ingrediënten:

  • 40ml Licor 43
  • 80ml warme chocolademelk
  • 1 shot warme espresso
  • 2 eetlepels geklopte slagroom
  • 1 theelepel chocolade rasp

Bereiding:

  1. Verwarm de Licor 43 in een pannetje (let wel op dat je de Licor 43 niet laat koken)
  2. Vul het glas met de warme Licor 43 Original 
  3. Voeg de warme koffie en chocolademelk toe
  4. Roer dit goed door
  5. Voeg de slagroom toe
  6. Garneer met chocolade rasp

Licor 43 puur vs Licor 43 in de mix

Door de complexe combinatie van 43 smaken ervaar je, alleen al door ‘m puur te drinken, een ware smaakexplosie met Licor 43. Of je ‘m nu met of zonder ijs drinkt, bij iedere slok proef je weer wat anders. Juist die diversiteit van smaken zorgt ervoor dat Licor 43 ook het perfecte ingrediënt is voor een lekkere cocktail. 

Zin in een frisse variant van Licor 43? Combineer Licor 43 dan eens met spa rood. Of mix Licor 43 met Sprite, al kan je cocktail dan wel erg zoet worden. Voor de zoetekauwen onder ons is dat natuurlijk geen probleem. Wil je liever een cocktail met een volle en warme smaak? Probeer dan ook eens één (of meer) van onderstaande cocktails met Licor 43!
 

image

Nog meer lekkere cocktails met Licor 43

Manzana y Canela (appel en kaneel)

  1. Verwarm 150 ml appelsap met ½ tl kaneelpoeder en roer er vervolgens 50 ml Licor 43 doorheen.
  2. Garneer met slagroom en een stokje kaneel. 

Cafe 43 y meringues

  1. Klop 2 el slagroom stijf en spatel daar 2 el mascarpone doorheen.
  2. Spoel een koffieglas om met heet water, droog het af en giet er 3 el Licor 43 en 1 kop sterke koffie in. Schep het slagroom- mascarponemengsel erop.
  3. Bestrooi met kruimels van 2 witte meringues en geraspte melkchocolade. 

Hot Wine 43 (voor 2 personen)

  1. Verwarm 0,5 l rode wijn in een pannetje (geen aluminium). Snijd 1 kleine sinaasappel doormidden, steek in elke helft 1 kruidnagel en leg de halve sinaasappels in de wijn. Doe er 1 kaneelstokje en 50 g suiker bij.
  2. Verwarm 15 minuten – niet laten koken – haal de sinaasappel en specerijen eruit en giet er een scheut Licor 43 bij. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.