Skip to main content

Thuis cocktails maken


Cocktailtools

Cocktailtools

Cocktails te veel werk om te maken? Helemaal niet! Met deze tools uit je keukenla maak je in een handomdraai je favoriete cocktails. Proost! Ontdek deze 6 belangrijke cocktailtools!

Jigger en maatbeker

1. JIGGER & MAATBEKER

Het begint met de ingrediënten. Je moet weten hoeveel van wat erin gaat. Want de perfecte cocktail heeft de perfecte balans. Een jigger (een klein maatbekertje waar vaak aan de ene kant 30 en aan de andere kant 60 ml in past) kun je vervangen door maatlepels. Bij wat grotere hoeveelheden kun je ook een ‘gewone’ maatbeker gebruiken.

Bekijk de Jigger

ijs en deegroller

2. IJS EN DEEGROLLER

Crushed ijs: het zit in heel veel cocktails. Om het crushed te krijgen doe je ijsklontjes in een stevige plastic zak. Maak ‘m dicht en sla het ijs – bijvoorbeeld met een deegroller – in kleine stukjes.

mixing glas en maatbeker

3. MIXING GLAS EN MAATBEKER

Mixen kan in een mixing glas. Aan een mixing glas zit een tuitje, zodat je de cocktail goed kunt uitschenken zonder te morsen. Ook een maatbeker heeft vaak een schenktuit. Bovendien groot genoeg om te kunnen roeren zonder dat de drank over de rand verdwijnt. Ook makkelijk (maar wel zonder schenktuit): een groot, stevig glas.

Barspoon

4. BARSPOON OF LANGE LEPEL EN EETSTOKJES

Om de ingrediënten vervolgens te mixen gebruik je een barspoon: een hele lange, dunne lepel die makkelijk tot de onderkant van het glas komt. Stokjes – waar je sushi mee eet of een ander stevig stokje – en andere lange, smalle lepels doen ook het werk.

Shaker

5. SHAKER OF MASON JAR

Liever shaken, not stirred? Dat kan in een cocktailshaker, maar gaat ook prima in een waterfles of mason jar (een glazen bewaarpot met een schroefdop). Kies er een met een grote opening, dan passen alle ingrediënten erdoor. Dop erop en shaken maar.

Strainer

6. STRAINER OF THEEZEEFJE

Als je de smaak van kruiden en vers fruit wilt, maar niet de stukjes, haal je de drank door een strainer (een zeef). Dat kun je ook doen met een theezeefje of een huis-tuin-en-keuken zeef. Ook handig om het ijs uit je drank te filteren.

Lekker mixen

Je bent nu helemaal klaar om aan de slag te gaan! Benieuwd welke cocktails je allemaal kan maken? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk recepten van de populaire Gin-TonicSex on the beachTequila SunriseLong Island Iced TeaBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.