Thuis cocktails maken Cocktailtools

Cocktails zijn perfect om mee te beginnen. Of mee te eindigen. Eigenlijk kunnen ze altijd! Cocktails te veel werk om te maken? Helemaal niet! Met deze tools uit je keukenla maak je in een handomdraai je favoriete cocktails. Proost! Ontdek deze 6 belangrijke cocktailtools! 

2. IJs en deegroller

Crushed ijs: het zit in heel veel cocktails. Om het crushed te krijgen doe je ijsklontjes in een stevige plastic zak. Maak ‘m dicht en sla het ijs – bijvoorbeeld met een deegroller – in kleine stukjes.


deegroller en ijs

3. Mixing glas en maatbeker

Mixen kan in een mixing glas. Aan een mixing glas zit een tuitje, zodat je de cocktail goed kunt uitschenken zonder te morsen. Ook een maatbeker heeft vaak een schenktuit. Bovendien groot genoeg om te kunnen roeren zonder dat de drank over de rand verdwijnt. Ook makkelijk (maar wel zonder schenktuit): een groot, stevig glas.


Maatbeker en mixbeker

4. Barspoon of lange lepel en eetstokjes

Om de ingrediënten vervolgens te mixen gebruik je een barspoon: een hele lange, dunne lepel die makkelijk tot de onderkant van het glas komt. Stokjes – waar je sushi mee eet of een ander stevig stokje – en andere lange, smalle lepels doen ook het werk.


Lange lepel, barlepel en eetstokjes

6. Strainer of theezeefje

Als je de smaak van kruiden en vers fruit wilt, maar niet de stukjes, haal je de drank door een strainer (een zeef). Dat kun je ook doen met een theezeefje of een huis-tuin-en-keuken zeef. Ook handig om het ijs uit je drank te filteren.


Strainer en zeefje

Lekker mixen

Je bent nu helemaal klaar om aan de slag te gaan! Benieuwd welke cocktails je allemaal kan maken? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk recepten van de populaire Gin-tonic, Sex on the Beach, Tequila Sunrise, Long Island Ice TeaBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!

Ook leuk om te lezen: