Maple Whisky Sour
De Maple Whisky Sour is een klassieke cocktail met een warme, kruidige twist. Rijke whisky, frisse citroen en zachte ahornsiroop vormen de perfecte balans tussen kracht en zoet. Afgewerkt met romig eiwit, een vleug kurkuma en bloemblaadjes is dit een verrassend elegante cocktail met pit!
5 min bereiden
7 ingrediënten
2 glazen
208 kcal per glas
€3,55 per glas
Ingrediënten
- 6-8 ijsblokjes
- 120 ml The Glenlivet Founder's Reserve
- 2-4 el ahornsiroop
- 50 ml versgeperst citroensap
- 1 eiwit
- evt. 2 mespuntjes gemalen kurkuma
- 1 tl eetbare gedroogde bloemetjes
cocktailshaker, lage glazen op voet
Zo maak je 'm
- Doe de ijsblokjes, whisky, ahornsiroop naar smaak, citroensap en het eiwit in de shaker en schud zeker 30 sec. goed en krachtig tot het flink schuimt.
- Verdeel de sour zonder het ijs over de glazen. Garneer met de kurkuma en de bloemetjes.
Cocktailpakketten
Om het nog makkelijker te maken om een heerlijke cocktail te bereiden hebben we kant-en-klare cocktailpakketten voor je samen gesteld. Met én zonder alcohol!
Bekijk alle cocktailpakketten >
toost& magazine
toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!
Cocktails uit toost&
Ontdek alle cocktailrecepten uit toost& magazine! Van feestelijke kerstcocktails en warme herfstdrankjes tot frisse voorjaarscreaties en zomerse mixen. Laat je inspireren en shake elk seizoen iets verrassends!