Skip to main content

Mojito

Zomerse muziek en dansen tot de zon ondergaat. Er is iets aan de mojito cocktail wat bijna iedereen in contact doet komen met zijn innerlijke salsaritme. Helemaal niet zo moeilijk om te maken en heerlijk dorstlessend. Hoor je de melodie van de zomerhit van dit jaar al in je oren?4 min bereiden
5 ingrediënten
1 glas
217 kcal
€2,87 per glas
€1,02 per glas

image

Ingrediënten

 • 30 ml blanke rum
 • 90 ml bruiswater
 • 15 ml limoensap
 • 2 theelepels rietsuiker
 • 12 blaadjes verse munt
 • 1 takje munt
 • Partje limoen
 • Crushed ijs
 • Pollepel of mudler
 • Short tumbler glas

Zo maak je de Mojito

 1. Doe het limoensap met de suiker in je glas.
 2. Stamp stevig door elkaar met een cocktailmuddler, of de achterkant van een pollepel.
 3. Geef een klap op de muntblaadjes en doe de blaadjes in je glas.
 4. Voeg de rum en het bruiswater toe.
 5. Vul je glas tot de rand met ijs. Crushed bij voorkeur, of blokjes.
 6. Doorroeren zodat de muntblaadjes mooi gaan zweven. Garneer met een takje munt en een partje limoen.
Mojito: deze cocktail maak je makkelijk zelf!

Mojito Cocktailpakket

Maak het jezelf makkelijk met ons complete cocktailpakket. Alles wat je nodig hebt voor een verfijnde en smaakvolle ervaring, zorgvuldig samengesteld en direct bij je thuis bezorgd.

Ontdek nog meer smaakvolle mogelijkheden met onze uitgebreide selectie cocktailpakketten! Laat je verrassen door de diverse wereld van cocktails met onze hoogwaardige ingrediënten en deskundig samengestelde pakketten. Bekijk onze andere cocktailpakketten en ontdek gemakkelijk nieuwe lekkere cocktails!

image

De alcoholvrije Mojito

Voor wie van de smaken van Mojito houdt, maar de voorkeur geeft aan een alcoholvrije variant, zijn er uitstekende opties beschikbaar.

Door traditionele rum te vervangen dooalcoholvrije rum, behouden deze varianten nog steeds de kenmerkende verfrissende smaken.

Waar komt de Mojito vandaan?

De mojito is een verfrissende cocktail die zijn oorsprong vindt in Cuba. Het wordt traditioneel gemaakt met witte rum, verse muntblaadjes, limoensap, suiker en sodawater, geserveerd met ijsblokjes. De exacte oorsprong van de mojito is niet helemaal duidelijk, maar het wordt vaak geassocieerd met de Cubaanse cultuur en wordt al tientallen jaren genoten, zowel in Cuba als wereldwijd.

Hoe smaakt een Mojito?

Een mojito heeft een verfrissende en evenwichtige smaak. Het combineert de frisheid van munt met de zure citrusachtige smaak van limoen en de zoetheid van suiker, allemaal versterkt door de sprankelende textuur van sodawater. De rum voegt een subtiele complexiteit toe aan de smaak, terwijl het ijs de drank koel houdt en zorgt voor een verkwikkende sensatie.

Welke variatie op de mojito?

Een populaire variatie op de mojito is de "frambozenmojito". Deze variant voegt verse frambozen toe aan de mix van munt, limoen, suiker, rum en sodawater, waardoor een heerlijke fruitige twist ontstaat. De zoetzure smaak van de frambozen past goed bij de frisheid van de munt en de citrusachtige tonen van de limoen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.