Cocktails met munt, limoen en rum Mojito

Hij ziet er goed uit, is fris en super simpel om te maken: De mojito cocktail. Het is wel duidelijk waarom deze zomerse cocktail zo'n internationaal succes is. Naast populair is de mojito met z'n verfrissende karakter ook gewoon heel lekker om te drinken!

Bacardí Rum Mojito recept:

Proef de echte smaak van Cuba.

  • 50ml Bacardí rum (wit)
  • 60ml bruiswater
  • 15ml limoensap
  • 15ml suikersiroop of 2 theelepels suiker
  • 12 blaadjes verse munt  +1 takje voor de garnering

Hoe maak je de perfecte Bacardí Rum Mojito?

  1. Schenk de BACARDÍ Carta Blanca rum, versgeperste limoensap, bruiswater en suikersiroop in het Mojito glas
  2. Plaats de muntblaadjes tussen uw handpalmen en klap.
  3. Wrijf vervolgens met de blaadjes over de glasrand en laat deze in het glas vallen
  4. Vul het glas tot net onder de rand met crushed ijs en roer om
  5. Garneer de Mojito met een munttakje en partjes limoen

MIX DE BACARDÍ RUM MOJITO

De urban legends rondom de Mojito

Hoe de Mojito cocktail is ontstaan is een mysterie. Tess Posthumus, de beste bartender van Nederland, vertelt je het verhaal van de Mojito. 

Van medicijn naar cocktail

Waar de Mojito zoals wij hem kennen precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Wat wel bekend is, is dat er rond 1586 een recept opdook voor een medicinaal drankje, wat werd vernoemd naar Sir Francis Drake. In datzelfde jaar werd er een drankje bekend wat bestond uit aguardiente (de voorloper van rum), suiker, limoen en munt, de Draque. De cocktail zou genezende krachten bezitten en koorts en griep bestrijden. Omdat in die tijd de aguardiente niet goed van smaak was, werd er iets toegevoegd om de drank drinkbaar te maken. Dit werden suiker, limoen en munt. 

briefje ernest hemingway

Geheimzinnig briefje

Nog een Mojito-mythe is de invloed van Ernest Hemingway. In Havana is een bar die beweert de allereerste Mojito ooit te hebben gemaakt, de Bodeguita del Medio. Buiten dat de cocktail hier ontzettend lekker is, hebben ze er ook een ingelijst briefje hangen, ondertekend door Ernest Hemmingway, waarop staat “My Mojito in La Bodeguita, My Daiquiri in El Floridita”. Hoe echt het briefje is, is alleen nog maar de vraag.

Top 3: Mojito inspiratie

1. Mojito cocktail variaties:

Even wat anders? Er zijn verschillende varianties op de klassieke Mojito, zoals de variaties die je hierboven ziet!

2. Alcoholvrije Mojito:

Ook wel een Nojito of Virgin Mojito; een Mojito zonder alcohol. Wat je reden ook is; geen zin in alcohol, zwanger, dry january, een Mojito kan je ook heel gemakkelijk maken zonder alcohol. In het artikel hiernaast lees je wat je hiervoor nodig hebt.

3. Low calorie Mojito:

Aan de lijn? Probeer dan eens een Mojito met gin en tonic. Low calorie zonder toegevoegde suikers. Het enige wat je nodig hebt is gin en tonic en even aftoppen met munt en limoen.

Wat is rum eigenlijk?

Rum wordt gemaakt van suikerriet. Vroeger de favoriete drank van mariniers en zeerovers op de woeste Caribische zee, nu geliefd bij vele. Je kent vast wel de witte en bruine varianten van rum. Maar wist je dat er nog veel meer soorten zijn? Lees hier meer over de sterke drank rum. Ben je al een rum fan? Bekijk dan onze top 10 cocktails met rum.

 

ook leuk om te lezen: