Skip to main content

Recept en inspiratie


Moscow Mule cocktail

Moscow Mule
Moscow Mule

Sinds 1941 is de Moscow Mule een klassieker die niet meer weg te denken is uit z'n koperen mok. Wodka en gemberbier vormen de basis van deze heerlijk verfrissende cocktail. Deze Moscow Mule cocktail is bedacht in Amerika. Wil je hem zelf maken? Hieronder het recept!

BEKIJK ALLE WODKA

HET MOSCOW MULE RECEPT

Ingrediënten

Zo maak je 'm 

  1. Vul een koperen mok met ijsblokjes
  2. Schenk de wodka erbij
  3. Knijp de 2 partjes limoen uit boven de mok en bewaar ze apart
  4. Doe de Angostura bitters in de mok
  5. Vul aan met gemberbier en roer goed door. Gebruik de partjes limoen als garnering

Smirnoff 70CL

Moscow Mule bedenkers

HERKOMST VAN DE MOSCOW MULE

De Moscow Mule werd uitgevonden in 1941. De uitvinding van deze cocktail staat officieel op naam van John Martin van Smirnoff Vodka, Sophie Berezinski van de Moscow Copper Co en Jack Morgan, de president van Cock 'n' Bull Products (gemberbier producent).

Overgebleven drank

Wie de Moscow Mule nu écht heeft uitgevonden, is niet helemaal zeker. Er gaan namelijk geruchten dat niet Martin, Berezinski en Morgan de Moscow Mule hebben ontdekt, maar Wes Price, de hoofd-barman van Jack Morgan. Hoe dan ook: de cocktail werd geboren uit de noodzaak. Zo stond de kelder vol met onverkochte drank als Smirnoff Vodka en gemberbier. Om de kelder te legen, werden deze dranken gemixt. En dat is maar goed ook, want zo ontstond een van de populairste cocktails van tegenwoordig: de Moscow Mule.

KIJKEN HOE JE 'M MAAKT? BEKIJK HET FILMPJE VAN TESS!

Nog niet genoeg gemixt?

Wil je nu eens wat anders dan de Moscow Mule? Kijk dan naar een lijst met alle cocktails of ga direct door naar de populairste cocktails van Nederland: Gin-tonicSex on the BeachTequila SunriseBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.