Negroni Cremoso
De Negroni Cremoso is pure verleiding in dessertvorm. De bitterheid van gin, Campari en Lillet Rouge krijgt een romige twist met mascarpone, chocolade en sinaasappel. Vol, zacht en met een verrassende bite. Een stijlvolle afsluiter voor elke avond!
20 min bereiden + 2 uur wachttijd
9 ingrediënten
4 glazen
397 kcal per glas
€2,05 per glas
Ingrediënten
- 30 ml Tanqueray London Dry Gin, gekoeld
- 30 ml Campari, gekoeld
- 30 ml Lillet Rouge, gekoeld
- 1 el poedersuiker
- 250 g mascarpone
- 1 zakje Klop-fix
- 40 g extra pure chocolade 70%
- ½ sinaasappel, schil schoongeboend
- 8-12 crunchy gouden parels (AH)
bakplaat met bakpapier, zesteur, kleine lage coupes
Zo maak je 'm
- Klop de gin, Campari, Lillet en poedersuiker met een garde door de mascarpone tot er geen klontjes meer zijn. Roer de Klop-fix erdoor en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast tot het lekker lobbig is.
- Hak de chocolade fijn en smelt 2/3 ervan al roerend au bain-marie. Neem de kom uit het bad en roer de rest van de chocolade erdoor. Strijk de chocolade uit over de bakplaat en laat stollen (zet indien nodig in de koelkast). Breek vlak voor serveren in stukken.
- Maak met de zesteur vlak voor serveren een paar mooie oranje krulletjes van de sinaasappelschil. Verdeel de lobbige crème over de coupes en garneer met een chocoschots(en), parels en sinaasappelkrullen.
Cocktailpakketten
Om het nog makkelijker te maken om een heerlijke cocktail te bereiden hebben we kant-en-klare cocktailpakketten voor je samen gesteld. Met én zonder alcohol!
Bekijk alle cocktailpakketten >
toost& magazine
Dit recept komt uit de feesteditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!