Skip to main content
Welkom
0

New York Sour

De New York Sour is een klassieke whisky-cocktail met een verrassende twist. Hij combineert bourbon, citroen en suikersiroop met een zachte schuimlaag van eiwit en een vleugje rode wijn. Fris, vol van smaak en net even anders. Een echte blikvanger in het glas én op de kaart.

15 min bereiden
6 ingrediënten
2 glazen
144 kcal per glas
€2,80 per glas

Ingrediënten

  • 2-3 citroenen, schoongeboend
  • 100 ml Woodford Reserve bourbon
  • 2 el suikersiroop
  • 75 ml Two Chicks vloeibaar eiwit
  • 8-10 ijsblokjes
  • 30 ml rode wijn (bijv. shiraz, merlot of primitivo), gekoeld

Zo maak je 'm

  1. Snijd 2 schijfjes van 1citroen, pers de rest uit tot je 60 ml sap hebt en schenk het in de shaker. Brand de schijfjes citroen lichtjes met de brander. Voeg de bourbon, suiker- siroop en eiwit toe aan de shaker en schud eerst even flink zonder ijs. Doe er 4 ijsblokjes bij en shake nu met de ijsblokjes tot de cocktail goed koud is.
  2. Verdeel de rest van de ijsblokjes over de glazen. Schenk de cocktail door de zeef van de shaker erop. Laat het eiwit even rusten tot het echt goed drijft en schenk dan in elk glas 15 ml rode wijn, doe dit heel voorzichtig langs de steel van de barlepel.
  3. Garneer met de gebrande citroenschijfjes. 
Whisky

Cocktailpakketten

Om het nog makkelijker te maken om een heerlijke cocktail te bereiden hebben we kant-en-klare cocktailpakketten voor je samen gesteld. Met én zonder alcohol!
Bekijk alle cocktailpakketten >

Wat maakt de New York Sour uniek?
De New York Sour is uniek doordat het een klassieke whisky sour is met een extra laag die zorgt voor smaak, contrast én visuele impact: rode wijn.

Hoeveel alcohol zit er in een New York Sour?
We beginnen met de Woodford Reserve bourbon, die een alcoholpercentage van 45,2% heeft. Daar gaat een kleine hoeveelheid rode wijn bij van ongeveer 13%, samen met citroensap, suikersiroop en eiwit. Doordat de drank wordt verdund met deze niet-alcoholische ingrediënten én ijs, komt het alcoholpercentage van de New York Sour uiteindelijk uit op ongeveer 16%.

Waar komt de New York Sour vandaan?
De New York Sour werd waarschijnlijk uitgevonden in Chicago, maar groeide uit tot een icoon in New York, vandaar de naam. Hij is sindsdien uitgegroeid tot een geliefde klassieker wereldwijd.

toost& magazine
Dit recept komt uit de whiskyeditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!

Ontdek hier alle edities!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.