Rosé slush
De Rosé Slush is een verfrissende cocktail die perfect is voor warme dagen of een feestelijke gelegenheid. Met de fruitige smaak van rosé, bevroren fruit en een hint van zoetheid, brengt deze cocktail je direct in tropische sferen.
5 min bereiden + 1 uur vriezen
5 ingrediënten
6 glazen
210 kcal
€1,74 per glas
Ingrediënten Rosé Slush
- 150 g diepvriesaardbeien
- 150 g diepvriesframbozen
- 1 fles rosé
- fijne kristalsuiker naar smaak
- verse aardbeien of frambozen om te garneren
Hoe maak je de Rosé Slush?
- Doe het diepvriesfruit in een blender en schenk de rosé erbij. Maal alles op hoge snelheid totdat het fruit fijngemalen is. Proef en voeg naar smaak suiker toe. Maal nog even kort door en schenk alles in een ruime diepvriesbak. Laat in de vriezer in een uurtje steenkoud worden (schep tussendoor een paar keer om).
- Verdeel over glazen, garneer naar wens met aardbeien of frambozen en serveer direct.
Wist je dat?
De eerste slush eigenlijk per ongeluk werd uitgevonden? In de jaren '50 mengde een Amerikaanse man per ongeluk bevroren frisdrank met ijs in een machine, en voilà, de slush was geboren!
Wat is een slush?
De slush komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd populair in de jaren '50. Het idee van bevroren, gemalen ijs met verschillende smaaktoevoegingen werd steeds vaker gebruikt, wat leidde tot de opkomst van de slush als verfrissend drankje.
Waaruit bestaat een Rosé Slush?
De Rosé Slush wordt bereid met bevroren zomerse rode vruchten, zoals frambozen en aardbeien, gemengd met een frisse rosé en een vleugje suiker voor de zoetheid.
In welk glas serveer je de Rosé Slush?
De Rosé Slush drink je uit een longdrinkglas. Het ruime glas maakt het ook makkelijker om de slush te mengen en te genieten van de verfrissende smaken.
toost& magazine
Deze cocktail komt uit het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Klik hier voor alle cocktailrecepten uit toost&!
Meer lezen