Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00

Vandaag besteld, morgen in huis.
Onze winkels zijn open!

Recept en inspiratie


Sex on the beach

Sex on the beach

Sex on the beach
Sex on the beach

Bij elke strand- of zwembadbar staat deze wel op het menu: de Sex on the Beach. Het is dan ook een heerlijke zomerse cocktail die gemaakt is van vodka, peachtree likeur, sinaasappelsap en cranberrysap. Ontdek alles over één van de meest bekendste zomerse cocktails ter wereld!

INGREDIËNTEN

Wat zit er in een sex on the beach cocktail? Dit zijn de benodigdheden voor één cocktail. Kies je favoriete wodka en mixen maar!

Mis nooit meer een actie met de Gall & Gall nieuwsbrief

Wil jij de lekkerste dranken en de meest originele cadeau's voor de beste prijzen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week de scherpste aanbiedingen. Bij jouw eerste inschrijving ontvang je ook nog eens 10% korting op je aankoop.

HOE MAAK JE EEN SEX ON THE BEACH?

Er zijn twee manieren waarop je deze wereldberoemde cocktail kunt maken:

  1. Doe 30 ml vodka en 15 ml peachtree likeur samen in een cocktailglas. Voeg vervolgens 60 ml sinaasappelsap toe en zorg dat dit het glas tot 80% vult. Als laatste schenk je het cranberrysap erbij. Het glas is nu helemaal gevuld en je cocktail is direct klaar: je hoeft niet meer te roeren!
     
  2. Doe 30 ml vodka, 15 ml peachtree likeur, 60 ml sinaasappelsap en 45 ml cranberrysap samen in een cocktailshaker. Vervolgens voeg je hier nog crushed ice aan toe. Daarna lekker shaken, zodat alles goed mixt. Na het mixen giet je het drankje uit in een cocktailglas. Genieten maar

Sinaasappelsap zat of niet zo'n fan? Je kunt ook variëren met mango-, meloen-, of ananassap.

Garneer de cocktail met een sinaasappelpartje, een kersje of een tropisch parasolletje. Staat wel zo gezellig!

DISCUSSIE OVER HET ONTSTAAN

De Sex on the Beach is uitgevonden in de jaren 80. Sommige mensen zeggen dat de Sex on the Beach een mix is tussen de Fuzzy Navel cocktail (vodka, peachtree likeur en sinaasappelsap) en de Cape Codder cocktail (vodka en cranberrysap). 

Anderen zeggen weer dat de Sex on the Beach is ontstaan in Florida tijdens dé famous ‘spring break’. Tijdens een cocktailwedstrijd mixte een jonge bartender deze cocktail met de toen net uitgebrachte peach schnapps. Verschillende verhalen dus; maar één dingen weten we zeker: Fijn dat deze cocktail is ontstaan!

Peachtree 70CL

LEKKER MIXEN

Nu weet je precies hoe je zelf een Sex on the Beach gaat maken. Wil je nog wat anders proberen? Maak eens een Bloody MaryMojito of een Piña Colada. Of duik eens in de wereld van de Rum cocktails en de Whisky Cocktails. Nog meer inspiratie nodig? Bekijk  nog andere cocktails. Nog niet uitgelezen? Ontdek dan alles over de sterke dranken vermout en gin.