Sidecar
De Sidecar is binnen een handomdraai gemaakt. Met maar 3 vloeibare ingrediënten en een totaal van 4 componenten kun je het jezelf niet makkelijker maken.
1 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas
249 kcal
€2,35 per glas
Zo maak je een Sidecar
- Maak de buitenrand van een coupeglas nat met een beetje citroensap en doop op een schaaltje in de kristalsuiker.
- Schenk de cognac, Cointreau en het citroensap in een cocktailshaker.
- Voeg ijsblokjes toe in de shaker en schudden maar.
- Schenk de cocktail door een cocktail strainer (zeef) in het glas.
- Garneer met citroenzest.
Welke cognac gebruik je voor een Sidecar?
Voor een Sidecar hoef je geen dure XO-cognac te gebruiken. Een goede VS of VSOP is perfect: stevig van smaak en betaalbaar. Kies bijvoorbeeld een fles van Rémy Martin, Courvoisier of Hennessy bieden fijne opties die goed tot hun recht komen in deze cocktail.
Waar komt de Sidecar vandaan?
De Sidecar is een echte klassieker uit de jaren 20, waarschijnlijk ontstaan in Parijs of Londen. De naam verwijst naar het zijspan van een motor – volgens de verhalen omdat een Amerikaanse officier vaak in een zijspan arriveerde bij zijn favoriete bar, waar hij deze cocktail bestelde. Of het waar is? Niemand weet het zeker, maar het maakt de Sidecar alleen maar iconischer.
Wanneer drink je een Sidecar?
De Sidecar is een stevige cocktail met 2 soorten sterke drank, waardoor het alcoholpercentage uitkomt om maar liefst 32%! Rustig nippen dus! Je kunt hem perfect drinken als aperitief aan het begin van het diner. Hij is elegant, smaakvol en net even anders dan de bekende klassieke cocktails.