Recept: Sidecar Cocktail

Winters lekker. De met suiker bedekte randen geven je meteen een winters gevoel. Met de sidecar heb je hoe dan ook een witte kerst. Naast dat ‘ie ontzettend lekker is, is deze cocktail ook binnen een handomdraai gemaakt. Met maar 3 vloeibare ingrediënten en een totaal van 4 componenten kun je het jezelf niet makkelijker maken.

Dit heb je nodig:

  • 60 ml cognac
  • 20 ml Cointreau
  • 20 ml citroensap
  • Kristalsuiker voor garnering

Zo maak je ‘m:

  1.  Maak de buitenrand van een coupeglas nat met een beetje citroensap en doop op een schaaltje in de kristalsuiker.
  2. Schenk de cognac, Cointreau en het citroensap in een cocktailshaker.
  3. Voeg ijsblokjes toe in de shaker en schudden maar.
  4. Schenk de cocktail door een cocktail strainer (zeef) in het glas.
  5. Garneer met citroenzest.

De sidecar drink je na de maaltijd als digestief, zo geniet je ook het meest van deze sterke cognac en Cointreau mix. Meer weten over cognac? Lees hier verder

sidecar

GEMIXT DOOR ALBERT

De eigenaar van Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen, werkte tijdens zijn studie in verschillende bars, waar hij voor het eerst cocktails maakte. Lees meer over Albert, zijn mooie verhalen en heerlijke cocktails op zijn profielpagina.

Nu weet je precies hoe je zelf een Sidecar maakt. Wil je nu eens wat anders proberen? Bekijk dan onze cocktailpagina. We hebben ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonic, Mojito, Caipirinha en Pina Colada. Andere digestieve proberen? Bekijk dan de digestievenpagina voor meer inspiratie. Genoeg te ontdekken dus!