The Scotfather
De Scotfather is een stoere variant op de klassieke Godfather. Met Schotse whisky, een beetje amaretto en een frisse touch van sinaasappel is dit een cocktail met karakter én een verrassend zachte bite.
10 min bereiden
4 ingrediënten
2 glazen
275 kcal per glas
€2,70 per glas
Ingrediënten
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 6 ijsblokjes
- 150 ml Ballantine’s Finest blended Scotch whisky
- 40 ml Disaronno Originale
Zo maak je 'm
- Maak met de dunschiller twee lange brede linten van de sinaasappelschil en snijd ze in de lengte mooi recht bij. Wikkel ze om de steel van een houten lepel tot een krullende spiraal. Zorg voor warme handen en houd die even om de schil dan blijft de krul mooi in vorm.
- Doe de ijsblokjes in de shaker, voeg de whisky en amaretto toe en shake stevig tot de ingrediënten goed koud zijn. Schenk de cocktail door de zeef van de shaker in de glazen en garneer met de sinaasappelkrul.
Tip!
Maak eens zelf ijsblokjes met een geroosterde amandel erin en serveer de Scotfather ‘on the nutty rocks’.
Cocktailpakketten
Om het nog makkelijker te maken om een heerlijke cocktail te bereiden hebben we kant-en-klare cocktailpakketten voor je samen gesteld. Met én zonder alcohol!
Bekijk alle cocktailpakketten >
Wat is het verschil tussen The Scotfather en The Godfather cocktail?
De Scotfather is een frisse twist op de klassieke Godfather cocktail. Door Ballantine’s whisky te mengen met een vleugje Disaronno en verse sinaasappel, krijgt deze variant een fruitige en lichtere smaak.
Hoeveel alcohol zit er in een Scotfather?
We beginnen met de whisky: Ballantine’s bevat zo’n 40% alcohol, en Disaronno voegt daar met 28% nog een extra kick aan toe. Door de toevoeging van sinaasappelsap en ijs wordt de drank iets verdund, waardoor het gemiddelde alcoholpercentage van deze cocktail uitkomt op ongeveer 31%. Dat maakt de Scotfather een krachtige cocktail.
Waar komt de Scotfather vandaan?
De Scotfather is een moderne variant op de klassieke Godfather cocktail uit de jaren ’70. Door minder amaretto te gebruiken en sinaasappel toe te voegen, krijgt deze versie een frissere en krachtigere smaak. Ontstaan in de creatieve cocktailbars van vandaag, is dit de perfecte keuze voor wie houdt van een stevige whisky met een verrassende twist!
toost& magazine
Dit recept komt uit de whiskyeditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!