Skip to main content

Recept


Vodka Martini

Vodka Martini cocktail
Vodka Martini cocktail

Nog zo’n iconische cocktail, de Vodka Martini. Simpel, maar het treft je recht in het hart. Een Martini-glas is een vereiste, en een goede vodka kan ook geen kwaad. Maar vergeet James Bond want je gaat roeren, niet schudden. We vertellen je hieronder hoe je de classic maakt, maar je kunt natuurlijk ook dry, wet of dirty gaan.

image

INGREDIENTEN

ZO MAAK JE 'M!

  1. Vul een cocktailshaker of longdrink met ijs.
  2. Doe er de Noilly Prat Dry Vermout, de Grey Goose Vodka en eventueel een scheutje oranjebitter bij en roer tot het glas koud wordt.
  3. Giet de drank door een zeef in een Martini-glas.
  4. Doe er een stukje citroenschil in of een olijf.

Tip: probeer ook eens een Dry Martini door licht geplette olijven in het glas te doen

Geschiedenis van de Vodka Martini

Geschiedenis van de Vodka Martini

De Vodka Martini is eigenlijk een variant op de klassieke Martini cocktail, een van de meest bekende Amerikaanse cocktails. Die maak je met gin. De variant met Vodka heet ook wel Vodkatini. Over wie de uitvinder is van deze cocktail, lopen de meningen uiteen. Maar zeker is dat de oorsprong Amerikaans is en dat de populariteit van de Vodka Martini omhoog schoot nadat James Bond zijn variant hierop bestelde in de hitfilm ‘Dr No’ in 1962.

Zelf mixen!

Nu weet je precies hoe je zelf een Vodka Martini: Stirred not shaken maakt. Wil je nu eens wat anders proberen? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Piña Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.