Recept en inspiratie ESPRESSO MARTINI

Espresso en wodka in een cocktail. Je zou het willen verbieden, als het niet zo verschrikkelijk lekker was. Denk aan je eerst kopje koffie in de ochtend, met melk en suiker. Vervang de melk door een koffielikeur en de suiker door wodka, even schudden en overgieten in een Martini glas en je nachtelijke kopje koffie is gezet. Doet het ook goed na een zware maaltijd.

DIT HEB JE NODIG:

  • 25 ml wodka
  • 25 ml Tia Maria
  • 5 ml suikersiroop
  • 40 ml verse espresso
  • Een beker crushed ijs
  • Een snufje zout
  • 3 koffiebonen

Bereiding:

  1. Shake de wodka, Tia Maria, suikersiroop, zout en de espresso met veel ijs in een shaker
  2. Schenk door een fijne zeef in een gekoelde martinicoupe
  3. Garneer met 3 koffiebonen

espresso martini

Op zoek naar een lekkere variatie? 

Bekijk hier het recept voor de flat white martini!

ESPRESSO MARTINI: DE GESCHIEDENIS

In 1983 maakte een goed uitziende dame haar entree in Brasserie Soho in Londen. Ze was op zoek naar een cocktail van uitersten. Eentje die haar een kick zou geven. Cocktaillegende Dick Bradsell moest meteen aan de koffiebonen denken die overal op de bar lagen, dankzij de directe nabijheid van een espressomachine. wodka leek het enige wat men dronk in die tijd, dus dat er ook in deze cocktail wodka moest stond vast. Nog wat zoets erbij om het draaglijk te maken en de Espresso Martini was geboren. De ontstaansgeschiedenis van de Espresso Martini doet het nog altijd goed op feestjes, waar je deze cocktail trouwens ook goed als digestief kunt drinken.

ZIN IN NOG MEER DIGESTIEVE DRANKEN? LEES OOK:

Gemixt door albert

De eigenaar van Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen, werkte tijdens zijn studie in verschillende bars, waar hij voor het eerst cocktails maakte. Lees meer over Albert, zijn mooie verhalen en heerlijke cocktails op zijn profielpagina

Zelf aan de slag!

Nu weet je precies hoe je zelf een espresso martini maakt. Wil je nu eens wat anders dan de espresso martini? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonicBloody Mary, Long Island Ice Tea, Sex on the Beach,  MojitoCaipirinha en Pina Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!


Ook leuk om te lezen: