Skip to main content

Recept en Inspiratie


Espresso Martini

Espresso martini
Espresso martini

Espresso en wodka in een cocktail: wat wil een mens nog meer? Het is als een kopje koffie met melk en suiker. Alleen vervang je de melk door een koffielikeur en de suiker door wodka. Even schudden maar, vergieten in een Martini glas en je nachtelijke kopje koffie is gezet. We raden een Espresso Martini niet aan in de ochtend, maar wel na een zware maaltijd.

BEKIJK HIER ALLE WODKA

DIT HEB JE NODIG:

  • 25 ml wodka

  • 25 ml Tia Maria

  • 5 ml suikersiroop

  • 40 ml verse espresso

  • Een beker ijsblokjes

  • Een snufje zout

  • 3 koffiebonen

 

BEREIDING:

  1. Shake de wodka, Tia Maria, suikersiroop, zout en de espresso met veel ijs in een shaker

  2. Schenk door een fijne zeef in een gekoelde martinicoupe

  3. Garneer met 3 koffiebonen

OP ZOEK NAAR EEN LEKKERE VARIATIE?

Bekijk hier het recept voor de Baileys!

ESPRESSO MARTINI: DE GESCHIEDENIS

In 1983 maakte een goed uitziende dame haar entree in Brasserie Soho in Londen. Ze was op zoek naar een cocktail die haar een kick zou geven: een cocktail van uitersten. Toen cocktaillegende Dick Bradsell dit hoorde, dacht hij meteen aan de koffiebonen die overal op de bar lagen. Aangezien men destijds bijna alleen maar wodka dronk, lag het voor de hand om dit ook in de cocktail te gebruiken. Vervolgens voegde hij er nog iets zoets aan toe om de smaak draaglijk te maken. En zo is de Espresso Martini geboren. De ontstaansgeschiedenis van de Espresso Martini doet het nog altijd goed op feestjes, waar je deze cocktail trouwens ook goed als digestief kunt drinken.

 

Ciroc Vodka 70CL

ZELF AAN DE SLAG!

Nu weet je precies hoe je zelf een espresso martini maakt. Wil je nu eens wat anders dan de espresso martini? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-Tonic, Bloody Mary, Espresso Martini, Sex on the Beach, Mojito, Caipirinha cocktail en Piña Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!