Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Recept en Inspiratie


Espresso Martini

Espresso martini
Espresso martini

Espresso en wodka in een cocktail. Je zou het willen verbieden, als het niet zo verschrikkelijk lekker was. Denk aan je eerst kopje koffie in de ochtend, met melk en suiker. Vervang de melk door een koffielikeur en de suiker door wodka, even schudden en overgieten in een Martini glas en je nachtelijke kopje koffie is gezet. Doet het ook goed na een zware maaltijd.

espresso martini

DIT HEB JE NODIG:

  • 25 ml wodka

  • 25 ml Tia Maria

  • 5 ml suikersiroop

  • 40 ml verse espresso

  • Een beker crushed ijs

  • Een snufje zout

  • 3 koffiebonen

 

BEREIDING:

  1. Shake de wodka, Tia Maria, suikersiroop, zout en de espresso met veel ijs in een shaker

  2. Schenk door een fijne zeef in een gekoelde martinicoupe

  3. Garneer met 3 koffiebonen

OP ZOEK NAAR EEN LEKKERE VARIATIE?

Bekijk hier het recept voor de Baileys!

ESPRESSO MARTINI: DE GESCHIEDENIS

In 1983 maakte een goed uitziende dame haar entree in Brasserie Soho in Londen. Ze was op zoek naar een cocktail van uitersten. Eentje die haar een kick zou geven. Cocktaillegende Dick Bradsell moest meteen aan de koffiebonen denken die overal op de bar lagen, dankzij de directe nabijheid van een espressomachine. wodka leek het enige wat men dronk in die tijd, dus dat er ook in deze cocktail wodka moest stond vast. Nog wat zoets erbij om het draaglijk te maken en de Espresso Martini was geboren. De ontstaansgeschiedenis van de Espresso Martini doet het nog altijd goed op feestjes, waar je deze cocktail trouwens ook goed als digestief kunt drinken.

ZELF AAN DE SLAG!

Nu weet je precies hoe je zelf een espresso martini maakt. Wil je nu eens wat anders dan de espresso martini? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-Tonic, Bloody Mary, Espresso Martini, Sex on the Beach, Mojito, Caipirinha cocktail en Piña Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!