Recept en Inspiratie
Espresso Martini

Dessert, koffie en digestief in één. Deze Espresso Martini is de ultieme afsluiter van een mooi diner. De Britse bartender Dick Bradsell heeft het drankje bedacht en de rest is geschiedenis. Thuis kun je deze stijlvolle cocktail ook heel gemakkelijk maken.

Wat heb je nodig
- 30 ml koffielikeur
- 30 ml wodka
- 30 ml espresso
- 3 koffieboontjes
- Optioneel: suiker-siroop 5 ml
- IJs
- Cocktailshaker
- Martiniglas
Aan de slag
- Voeg je dranken toe in de shaker. Geen zorgen, de espresso mag warm zijn.
- Houd je van een zoetere Espresso Martini, dan voeg je ook suikersiroop toe.
- Shaken maar!
- Vul de shaker aan met ijs en shake nog een paar keer goed door tot je shaker beslaat.
- Schenk je mooi schuimende martini (zonder ijs) in je glas.
- Laat de koffieboontjes drijven op je schuimlaagje.
ESPRESSO MARTINI: DE GESCHIEDENIS
In 1983 maakte een goed uitziende dame haar entree in Brasserie Soho in Londen. Ze was op zoek naar een cocktail die haar een kick zou geven: een cocktail van uitersten. Toen cocktaillegende Dick Bradsell dit hoorde, dacht hij meteen aan de koffiebonen die overal op de bar lagen. Aangezien men destijds bijna alleen maar wodka dronk, lag het voor de hand om dit ook in de cocktail te gebruiken. Vervolgens voegde hij er nog iets zoets aan toe om de smaak draaglijk te maken. En zo is de Espresso Martini geboren. De ontstaansgeschiedenis van de Espresso Martini doet het nog altijd goed op feestjes, waar je deze cocktail trouwens ook goed als digestief kunt drinken.
ZIN IN NOG MEER DIGESTIEVE DRANKEN? LEES OOK:
ZELF AAN DE SLAG!
Nu weet je precies hoe je zelf een Espresso Martini maakt. Wil je nu eens wat anders dan de Espresso Martini? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-Tonic, Bloody Mary, Espresso Martini, Sex on the Beach, Mojito, Caipirinha cocktail en Piña Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!