Whiskyshot met gebrande honing
Deze whiskyshot met gebrande honing is klein van formaat, maar groots in smaak. De rokerige whisky wordt gecombineerd met zoete honing, pittige peper, frisse citroen en een vleugje kurkuma en wortelsap. Een verwarmende en verrassend gelaagde shot die je proeft tot de laatste druppel.
15 min bereiden + 1 uur wachttijd
7 ingrediënten
2 glazen
267 kcal per glas
€3,05 per glas
Ingrediënten
- 4 el vloeibare honing
- 1 stukje verse kurkuma (ca. 5 cm)
- 1 citroen
- 1 rode peper
- 2 el Groentesap wortel
- 100 ml Schotse blended malt whisky
- 6-8 ijsblokjes
Zo maak je 'm
- Breng de honing in een steelpan met dikke bodem aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag als het begint te bruisen. Neem direct van het vuur als de honing donkerder van kleur begint te worden (let op: het gaat vrij snel en de honing brandt nog een paar minuten door). Laat de honing afkoelen.
- Snijd de kurkuma in dunne plakjes, pers de citroen uit en halveer de peper in de lengte. Doe 2 el afgekoelde honing met de kurkuma (houd 2 plakjes achter voor garnering), citroensap, ½ rode peper, wortelsap, whisky en ijsblokjes in de shaker en shake tot de cocktail goed koud is. Schenk de cocktail door de zeef van de shaker in de glazen en garneer met een stukje rode peper en een plakje kurkuma.
Cocktailpakketten
Om het nog makkelijker te maken om een heerlijke cocktail te bereiden hebben we kant-en-klare cocktailpakketten voor je samen gesteld. Met én zonder alcohol!
Bekijk alle cocktailpakketten >
Wat maakt de whiskyshot met gebrande honing uniek?
Wat deze whiskyshot uniek maakt, is de spannende mix van smaken. Rokerige whisky wordt gecombineerd met zoete honing, pittige rode peper, frisse citroen en verwarmende kurkuma. Een krachtige shot die zowel scherp, zoet als kruidig is.
Waar komt de whiskyshot met gebrande honing vandaan?
Deze whiskyshot met gebrande honing komt niet uit een specifieke regio of bar, maar is een moderne creatie die past binnen de trend van craft shots: kleine drankjes met veel smaak, textuur en beleving.
toost& magazine
Dit recept komt uit de whiskyeditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!