Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Ontdek sterke merken


Bacardi

Bacardi

Don Facundo Bacardí Masso werd geboren in het Spaanse stad Sitges in 1814. Op 4 februari 1862 kocht de familie Bacardí een distilleerderij in Santiago de Cuba. Facundo maakte zijn eigen unieke blend en door zijn revolutionaire rum-proces veranderde dit de manier waarop rum werd gemaakt voor eeuwig. De familie Bacardí pionierde om rum te maken, het is dan ook aan dit merk toebedeeld om de premium rum op de kaart te zetten. Hedendaags bewaken de Maestros de Ron van alle BACARDÍ rums het proces en de blending, zodat de hoge kwaliteit te allen tijde bewaard blijft.

De vleermuis

In Cuba worden vleermuizen beschouwd als symbool voor geluk. Toen Doña Amalia Bacardí - Facundo´s vrouw – in de distilleerderij fruit vleermuizen had gespot, stond ze erop dat een vleermuis moest worden weergegeven op elke fles. Sindsdien siert onze kleine mascotte elke fles die de distilleerderij verlaat.

Añejo Cuatro: voor een bijzondere cocktail

Bacardí Añejo Cuatro is minimaal 4 jaar in eikenhouten vaten onder de caribische zon gerijpt. Het unieke ontwerp, geïnspireerd op historische etiketten, herinnert aan de cubaanse herkomst en toont duidelijk de rijpingstijd van de 4 jaar oude gouden premium-rum. Door de geraffineerde samenstelling is deze daarom uitstekend geschikt voor cocktails en longdrinks met karakter.

Smaakcomponenten: milde vanille, gebrand eiken, anjer en honing.

Bacardi Anejo Cuatro Anos 70CL

Reserva Ocho: proef de jarenlange ervaring van Bacardi

Elke druppel Bacardí Reserva Ocho is minimaal 8 jaar gerijpt onder de caribische zon.

Het nieuwe flesontwerp onderstreept de jarenlange ervaring van de familie Bacardí en toont duidelijk de waardigheid en de rijptijd van de 8 jaar oude premium-rum. 

Bacardí Reserva Ocho is met de hand gemaakt – voor een complexe en tegelijkertijd milde smaak. 

Smaakcomponenten: discrete eiken- en ahorntonen, abrikoos, muskaatnoot en toffee
 

 

Bacardi Reserva Ocho 70CL

Cocktail time!

Bacardi Airmail cocktail
Bacardi Airmail cocktail

Airmail

Ingrediënten:

 • 3,5 cl BACARDÍ Añejo Cuatro 
 • 1,5 cl limoensap 
 • 1 cl honingsiroop
 • 5 cl MARTINI Prosecco

Bereiding:

Alle ingrediënten behalve de MARTINI Prosecco in een shaker doen. IJs toevoegen en schudden. In een voorgekoeld champagneglas schenken en met Prosecco afblussen.
 

Bacardi Ocho on the Rocks
Bacardi Ocho on the Rocks

Ocho on the rocks

Ingrediënten:

 • 5 cl BACARDÍ Reserva Ocho 
 • groot ijsblokje

Bereiding:

Giet BACARDÍ Reserva Ocho in een vintage glas met een enkel groot ijsblokje. Geen garnering nodig. Een zachte, complexe rum die is ontworpen om met kleine teugen van te genieten.

Bacardi Old Cuban
Bacardi Old Cuban

Old Cuban

Ingrediënten:

 • 4,5 cl BACARDÍ Reserva Ocho 
 • 2 scheutjes Angostura® Bitter 
 • 2 cl limoensap
 • 2,5 cl suikersiroop 
 • 6 muntblaadjes
 • 5 cl champagne

Bereiding:

Een coupette-glas voorkoelen en alle ingrediënten behalve de champagne in een shaker doen. Deze  met ijsblokjes vullen en ca. 15 seconden krachtig schudden. Twee keer in een voorgekoeld coupette-glas doen en met champagne aanvullen. De drank met munt garneren.