Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Alles over


Gin Mare

Gin Mare

Het woord “Mare” heeft veel betekenis voor de mediterrane cultuur. Mare is de Italiaanse en Latijnse benaming voor zee. Maar het woord kent een diepere betekenis. In het Catalaans verwijst het woord naar “iets moederlijks”. Zo heeft Middellandse Zee veel invloed op alle inwoners van de omringende landen. De zee zorgt niet alleen voor een prettig leefklimaat, maar beïnvloed ook de levensstijl van de inwoners. Het tempo ligt een klein beetje lager en alles verloopt iets rustiger. Ook komt de invloed van de Middellandse Zee naar voren in de liefde die de inwoners hebben voor gastronomie, dranken en smaak. Al deze mediterrane waarden zijn verenigd in de gin van Gin Mare.

Op de neus is de Gin Mare een klein beetje pittig met subtiele hints van rozemarijn en olijven. Bij het proeven van de Gin Mare komen de frisse tonen van jeneverbes, korianderzaad naar voren. De afdronk van de Gin Mare is fris en licht bitter, waarbij de smaken van tijm, basilicum en rozemarijn prachtig tot uiting komen. Gin Mare is heerlijk in een gin tonic, maar werkt ook fantastisch met schelp- en schaaldieren. De combinatie met oesters is absoluut het proberen waard.

Gin Mare Mediterranean 70CL

De kapel, waar Gin Mare nu wordt gedistilleerd, stond ooit op een rustig strandje van Vilanova i a Geltru, waar zeelieden voor een behouden vaart hun gebed deden. Toen het toerisme uit Barcelona in het begin van 1800 steeds groter werd, moest de kapel worden afgebroken. De priesters besloten de kapel verderop in de bergen opnieuw op te bouwen. Steen voor steen werd de kapel afgebroken en weer opnieuw in originele staat opgebouwd. 

Mediterrane Gin

Destillatie Gin mare

Rond 1950 werd de kapel gekocht door de familie Giró Ribot, waar sinds 2007 Gin Mare wordt gedistilleerd. Gin Mare is een bijzonder smaakvolle gin uit Spanje, die je het gevoel van een ‘escape’ biedt. Het is een echte mediterrane gin, omdat de botanicals die worden gebruikt om Gin Mare te maken allemaal afkomstig zijn uit de landen rondom de Middellandse Zee. Zo komen de Alberquina olijven, de citrusvruchten en de jeneverbessen uit Spanje, de rozemarijn en de korianderzaad uit Griekenland, de tijm uit Turkije en de basilicum uit Italië. Alle ingrediënten worden wel apart van elkaar gedistilleerd. Zo moeten de schillen van de citrusvruchten eerst een jaar op alcohol worden getrokken, zodat alle smaken en geuren door het alcohol worden opgenomen. Vervolgens worden alle ingrediënten samengevoegd. Op deze manier wordt de perfect balans van alle smaken bereikt. 

Ingedriënten Gin Mare

Gin Mare is werkelijk waar een kunststuk waarbij traditionele botanicals zoals jeneverbes, kardemom, korianderzaad en citrusschillen, een perfecte mediterrane eenheid weten te vormen met tijm, rozemarijn, basilicum en Alberquina olijven. De gin van Gin Mare geeft je echt het mediterrane vakantiegevoel.

Gin Mare G&T

Gin Mare en Tonic

Het gevoel van de mediterrane in een glas.

Benodigdheden

  • 50 ml Gin Mare
  • Aftoppen met een frisse tonic, zoals bijvoorbeeld 1724 Tonic
  • 1 blaadje basilicum
  • 1 wijnglas tot de helft met ijsblokjes

Bereiding 

  1. Schenk de Gin Mare in het glas. 
  2. Vul het glas vervolgens met ijs en top het geheel af met de tonic. 
  3. Maak de gin en tonic af met een blaadje basilicum en geef het geheel een zachte roer met een lepel.

Triple Orange

Gin Mare Triple Orange

De combinatie van Gin Mare en sinaasappel neemt je mee naar Spanje.

 Benodigdheden

  • 50 ml Gin Mare
  • 1 theelepel sinaasappel marmalade
  • 3 druppels The Fee Brothers Orange Bitters
  • Aftoppen met een frisse tonic, zoals bijvoorbeeld 1724 Tonic
  • 1 gedroogde sinaasappelwiel
  • 1 wijnglas tot de helft met ijsblokjes

 Bereiding

  1. Doe 1 theelepel van de sinaasappel marmalade in het glas. 
  2. Schenk daar de Gin Mare en de Orange Bitters bij. 
  3. Roer het geheel even goed door zodat alle smaken samenkomen. 
  4. Vul het glas vervolgens met ijsblokjes en schenk daar rustig de tonic bij. 
  5. Maak het geheel af met een gedroogde sinaasappelwiel. 
  6. Zo heb je een fris-zoete variatie op de Gin Mare gin en tonic.

Spanish Sahara

Spanish Sahara

Een warme zonsondergang aan de Middellandse Zee.

 Benodigdheden

  • 40 ml Gin Mare
  • 20 ml rode wijn, bij voorkeur Tempranillo
  • 20 ml citroensap
  • 20 ml dadelsiroop
  • Aftoppen met een frisse tonic, zoals 1724 Tonic
  • 1 stokje kaneel
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 whisky glas met gebroken ijs
  • IJsblokjes
  • 1 cocktail shaker
  • 1 cocktail strainer

Bereiding

  1. Om deze cocktail te maken heb je verschillende cocktail tools nodig. 
  2. Voordat je met de bereiding van de cocktail begint, vul je het whiskyglas met gebroken ijs. Dit zorgt ervoor dat het glas afkoelt. 
  3. Doe vervolgens de Gin Mare, de rode wijn, de citroensap en de dadelsiroop in een cocktail shaker. 
  4. Vul de shaker vol met ijs, sluit de shaker af met het bovenste deel en shake de cocktail voor 8 – 10 seconden. 
  5. Gooi het gebroken ijs uit het whisky glas en vul deze vervolgens met ijsblokjes. 
  6. Strain de cocktail vervolgens met de strainer in het glas. 
  7. Top de cocktail af met tonic en garneer de cocktail met een takje rozemarijn en een kaneelstokje.