Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00

Vandaag besteld, morgen in huis.
Onze winkels zijn open!

Ontdek sterke merken


The Glenlivet

Glenlivet
Glenlivet

The Glenlivet is de single malt waarmee alles begon. The Glenlivet is de oudste legale distilleerderij in Schotland. Hij werd in 1824 opgericht en is sindsdien nagenoeg onophoudelijk in productie geweest. Ben jij klaar om twee eeuwen aan whiskyhistorie te proeven?

Bekijk alle Glenlivet

200 jaar whisky

Tonnen met Glenlivet

Al meer dan 200 jaar is The Glenlivet toonaangevend voor whisky's uit de Speyside. Captain George Smith perfectioneerde al in het begin van de 19de eeuw de bekende, zachte, fruitige smaak. Verscholen tussen de heuvels van de Livet-vallei, onvindbaar voor de politie, nam hij rustig de tijd om whisky te destilleren die in korte tijd zo beroemd werd dat zelfs koning George IV de illegale drank wel wilde proeven. Nu, twee eeuwen later, worden The Glenlivet-whisky's nog op exact dezelfde manier gebrouwen. 

Lantaarnvormige koperen ketels

Het distilleren gebeurt in de smalle lantaarnvormige koperen ketels die destijds door de founder, George Smith, zijn ontworpen en die de unieke en klassieke fruitige stijl creëren waar The Glenlivet bekend om staat.

DRIE LETTERS OM HET MERK TE VERZILVEREN

Distilleerderij Glenlivet

Door de populariteit van de whisky dreigede anderen ervandoor te gaan met de naam Glenlivet. De zoon van George Smith, Josh Gordon Smith, bedacht iets om de naam voor eens en altijd vast te leggen: het woord 'The'. Vanaf 1884 was hun whisky de enige, echte Glenlivet: THE Glenlivet.

THE GLENLIVET FOUNDERS RESERVE

The Glenlivet Founders Reserve heeft een fruitig en romig karakter. Deze single malt is toegankelijk van smaak en ideaal voor de beginnende single malt drinker. De historie van The Glenlivet begon in de illegaliteit. Jarenlang werd de whisky zonder vergunning gemaakt. Tot in 1824 The Glenlivet als eerste een licentie ontving om legaal te distilleren. Dit maakt het de eerste officiële single malt. Tegenwoordig is The Glenlivet het één na grootste single malt whisky merk. 

The Glenlivet Founder's Reserve 70CL

The Founder's Reserve

De Rob Roy-Cocktail

Deze klassieke cocktail ontstond in 1894 in het Waldorf Astoria in New York. Hij past bij bijna elk moment van de dag of nacht en is vooral een goede apéritif.

Ingrediënten

  • 60ml The Glenlivet Founders Reserve
  • 30ml Carpano Antica Formula
  • 2 scheuten Scrappy’s Sevilla Orange bitters
  • 2 scheuten Scrappy’s Aromatic bitters
  • Een cocktailkers

Zo maak je 'm

  1. Combineer alle ingrediënten in een cocktailglas
  2. Roer deze kort
  3. Garneer de Rob Roy met een cocktailkers
  4. Ready!

"If we can't make good whisky, then we shouldn't make any whisky."

Captain Bill Smith Grant, Oprichter Glenlivet

The Glenlivet presenteert: the Captain's Reserve!

The Glenlivet Captain's Reserve kenmerkt zich door zijn bijzondere finish, namelijk: cognac smaak die komt van de rijping op cognac vaten. Hierdoor proef je een bijzonder combinatie van citrustonen en romige zoetheid (zoals je van The Glenlivet gewend bent) en een rijke smaak van rozijn (die zijn oorsprong vindt in de cognac finish). 

Kortom; een product dat zijn gelijke niet kent en niet mag ontbreken in de collectie van de echte connaisseur.


NOG VEEL MEER WHISKY

Nu weet je alles over The Glenlivet, maar wil jij nou nog meer weten over whisky? Lees dan alles over whisky soorten en het whisky productieproces of een van de onderstaande artikelen. Je kunt natuurlijk ook je favoriete maltblended of bourbon gelijk bestellen!