Skip to main content

Ontdek sterke merken


The Glenlivet

The Glenlivet

The Glenlivet is de single malt waarmee alles begon. In 1824 werd het de eerste legale distilleerderij in de Schotse regio en sindsdien staan ze bekend om de uniek zachte smaak en het de constante vernieuwing die ze brengen.

Bekijk alle Glenlivet

Single malt met een tropische twist

Nieuw: The Glenlivet Caribbean Reserve. 

Om een whisky met een tropisch gevoel te creëren, hebben de makers van The Glenlivet een deel van de whisky laten rijpen op vaten die gebruikt zijn voor Caribische rum. Het resultaat: een gebalanceerde en uitzonderlijk zachte whisky met een tropische twist!

Neus: zoete tonen van peer en rode appel met een tropische twist van banaan
Smaak: rijke tonen van karamel gevolgd door tropisch fruit
Afdronk: mooi in balans en uitzonderlijk zacht
 


 

image

image

Pineapple Whisky Sour

The Glenlivet Caribbean Reserve komt perfect tot zijn recht in deze zomerse cocktail! 

Ingrediënten

  • 50ml The Glenlivet Caribbean Reserve
  • 50ml Ananassap
  • 20ml Limoensap
  • 10ml Suikersiroop
  • Scheutje Angostura Bitter (optioneel)  

Zo maak je 'm                                                                                   

  1. Mix de ingrediënten met ijs in een cocktailshaker.
  2. Shaken en uitschenken in een met ijsblokjes gevuld glas.
  3. Garneer met een schijfje sinaasappel
     

DE DEUREN NAAR SINGLE MALT OPENEN

Als sinds het begin in 1824 werd The Glenlivet bekend als de meest zachte en fruitige single malt. Na bijna 200 jaar is het merk nog steeds trouw aan deze huisstijl en verlegt het de grenzen door nieuwe smaakervaringen te bieden die ook toegankelijk zijn voor nieuwe whisky verkenners en nieuwe manieren van drinken. Zo was de Captain’s Reserve de eerste single malt gerijpt op cognac vaten en is Caribbean Reserve met zijn rijping op Caribische rumvaten een ideale whisky gemaakt voor de zomer. 

image

Tonnen met Glenlivet

GEBOREN IN ILLEGALITEIT

Het verhaal van The Glenlivet begint in de illegaliteit. Verscholen tussen de heuvels van de Glenlivet vallei distilleerde George Smith in kleine, handgemaakte koperen ketels in het geheim zijn single malt whisky. De illegale drank werd in korte tijd zo populair dat zelfs Koning George IV het wilde proeven. Later werd The Glenlivet de eerste legale whisky distilleerderij in de regio.

THE GLENLIVET FOUNDERS RESERVE

The Glenlivet Founder’s Reserve is een hommage aan de oprichter George Smith en de licentie die hij in 1824 kreeg om als eerste in de regio legaal te distilleren. Deze uniek zachte en fruitige single malt is  geïnspireerd op de stijl van de whisky waar George Smith The Glenlivet geliefd mee maakte, en daardoor ook uniek toegankelijk voor nieuwe single malt drinkers. Dezelfde lantaarnvormige koperen pot stills worden gebruikt die destijds door de oprichter ontworpen werden en de whisky is gerijpt op zowel Traditioneel- als First-Fill Amerikaans eiken.   

The Glenlivet presenteert: the Captain's Reserve!

The Glenlivet Captain's Reserve kenmerkt zich door zijn bijzondere finish, namelijk: cognac smaak die komt van de rijping op cognac vaten. Hierdoor proef je een bijzonder combinatie van citrustonen en romige zoetheid (zoals je van The Glenlivet gewend bent) en een rijke smaak van rozijn (die zijn oorsprong vindt in de cognac finish). 

Kortom; een product dat zijn gelijke niet kent en niet mag ontbreken in de collectie van de echte connaisseur.


NOG VEEL MEER WHISKY

Nu weet je alles over The Glenlivet, maar wil jij nou nog meer weten over whisky? Lees dan alles over whisky soorten en het whisky productieproces of een van de onderstaande artikelen. Je kunt natuurlijk ook je favoriete maltblended of bourbon gelijk bestellen!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.