Het verhaal achter: The Glenlivet

The Glenlivet is de single malt waarmee alles begon. The Glenlivet is de oudste legale distilleerderij in de Schotland. Het werd opgericht in 1824 en is sindsdien nagenoeg onophoudelijk in productie geweest. Ben je klaar om twee eeuwen aan whiskyhistorie te proeven?

Lantaarnvormige koperen ketels

Het distilleren gebeurt in de smalle lantaarnvormige koperen ketels die destijds door de founder, George Smith, zijn ontworpen en die de unieke en klassieke fruitige stijl creëren waar The Glenlivet bekend om staat.

Glenlivet distillery

Drie letters om het merk te verzilveren

Door de populariteit  ervandoor te gaan met de naam Glenlivet. De zoon van George Smith, Josh Gordon Smith, bedacht iets om de naam voor eens en altijd te vast te leggen: het woord 'The'. Vanaf 1884 was hun whisky de enige, echte Glenlivet: THE Glenlivet.

De Rob Roy-cocktail

Deze klassieke cocktail ontstond in 1894 in het Waldorf Astoria in New York. Hij past bij bijna elk moment van de dag of nacht en is vooral een goede apéritif.

If we can't make good whisky, then we shouldn't make any whisky

Captain Bill Smith Grant, oprichter

The Glenlivet Founders Reserve

De rijping van de Founder’s Reserve op traditioneel eiken en geselecteerde first fill Amerikaanse eikenhouten vaten voegt een romige zoetigheid toe aan het fruitige karakter. The Glenlivet Founders Reserve uitzonderlijk zachte, uitgebalanceerde en zeer toegankelijke single malt whisky. 

The Glenlivet presenteert: the Captain's Reserve!

Deze nieuwe aanwinst van The Glenlivet familie kenmerkt zich door zijn bijzondere finish, namelijk: Cognac vaten. Hierdoor proef je een bijzonder combinatie van citrus tonen en romige zoetheid (zoals je van The Glenlivet gewend bent) en een rijke smaak van rozijn (die zijn oorsprong vindt in de Cognac finish). 

Kortom; een product dat zijn gelijke niet kent en niet mag ontbreken in de collectie van de echte connaisseur.

Ook leuk om te lezen: