Skip to main content

Recept


Hooghoudt Triple Daisy

Cocktails
Cocktails

De zure rode besjes vormen een mooi contrast met de licht zoete cocktail. Het is dan ook erg lekker om deze op te eten tijdens het drinken van de cocktail.

Hooghoudt Triple Daisy cocktail

INGREDIËNTEN

  • 45 ml Hooghoudt Premium Jenever
  • 30 ml Cointreau
  • 20 ml vers citroensap
  • 10 ml Monin Suikersiroop
  • 15 ml Spa Rood
  • 1 klein trosjes rode besjes

BEREIDING

  1. Voeg alle ingediënten samen in een met ijs gevulde cocktailshaker, behalve de spa rood en de besjes.
  2. Shake hard en schenk de cocktail vervolgens uit in een martini glas.
  3. Voeg spa rood toe en roer de cocktail nog een keertje door.
  4. Garneer de cocktail als laatste met een klein trosje rode bosjes.

TIP VOOR TESS

Wanneer je koolzuurhoudende dranken in een cocktailshaker stopt en ze mee-shaked met de rest van de ingrediënten, dan bouwt de druk binnenin de cocktailshaker op. Het gevaar is dan groot dat de cocktailshaker los raakt en je helemaal onder de drank komt te zitten. Ingrediënten met koolzuur worden hierdoor vaak pas na het shaken van het drankje toegevoegd. Dit toevoegen van bijvoorbeeld Spa Rood, na het uitschenken van de cocktail heet ‘aftoppen’.

GEMIXT DOOR TESS

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.

ZELF MIXEN

Zo. Nu weet je precies hoe je de perfecte Hooghoudt Triple Daisy moet maken! Wil je nu eens wat anders? Ga dan terug naar alle cocktails. Bekijk ook een van de populairste cocktails van Nederland: Sex on the beachTequila SunriseLong Island Iced Tea en Cosmopolitan. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!