Skip to main content
Nu tijdelijk gratis verzending voor kaarthouders

Recept:


Gevlinderde kip van de BBQ

Gevlinderde kip van de BBQ

Hoofdgerecht – 4 personen – 60 minuten en 4 uur marineren

Ingredienten

  • 60 ml sherryazijn
  • 60 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 hele kip van 1 kilo

Bereiding

  1. Meng de sherryazijn, olijfolie, 4 teentjes knoflook, gerookt paprikapoeder en een beetje zeezout tot een marinade.
  2. Verwijder de ruggen- graat van de kip, door met een keuken- schaar langs de ruggengraat te knippen en deze daarna te verwijderen. Leg de kip met de borst omhoog en de poten naar buiten op een keukenplank en druk het borstbeen naar beneden. Druk de kip goed plat. Smeer de kip van binnen en buiten in met de marinade en laat afgedekt minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
  3. Verhit de BBQ of de oven op tot 200 °C. Wrijf met een kwastje de overtollige marinade van de kip . Leg de kip met de huid naar beneden op het rooster en gril hem 25 minuten. Draai om en gril nog 25 minuten. Als je de kip in de oven bereidt, leg hem dan eerst met de velkant naar de ovengrill toe en draai om na 25 minuten en grill nog 25 minuten.
  4. Check of de kip gaar is door een sneetje te maken tussen dij en lijf vlak langs het bot. Het vocht dat uit de kip komt moet helder zijn.
  5. Serveer met tomatensalade en een gepofte aardappel en een saus van zure room, knoflook en koriander.

Dit recept komt uit de Proef! van mei/juni 2015

Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.