Skip to main content

Recept:


Gevlinderde kip van de BBQ

Gevlinderde kip van de BBQ

ZIN IN KIP OP DE BBQ?

Bij barbecueën denk je waarschijnlijk al snel aan kipsaté. Maar dat is niet het enige wat je met kunt maken op de BBQ! Probeer eens een gevlinderde kip met de perfecte marinade. Leg de kip 50 minuten op de BBQ en serveer de heerlijk malse kip met een zomerse cocktail!
 

Hoofdgerecht – 4 personen – 60 minuten bereidingstijd + 4 uur marineren

Ingredienten

  • 60 ml sherryazijn
  • 60 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 hele kip van 1 kilo

Bereiding

  1. Meng de sherryazijn, olijfolie, 4 teentjes knoflook, gerookt paprikapoeder en een beetje zeezout tot een marinade.
  2. Verwijder de ruggengraat van de kip, door met een keukenschaar langs de ruggengraat te knippen en deze daarna te verwijderen. Leg de kip met de borst omhoog en de poten naar buiten op een keukenplank en druk het borstbeen naar beneden. Druk de kip goed plat. Smeer de kip van binnen en buiten in met de marinade en laat afgedekt minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
  3. Verhit de BBQ of de oven tot 200°C. Wrijf met een kwastje de overtollige marinade van de kip. Leg de kip met de huid naar beneden op het rooster en gril hem 25 minuten. Draai om en gril vervolgens nog eens 25 minuten. Als je de kip in de oven bereidt, leg hem dan eerst met de huid naar de ovengrill toe en draai hem na 25 minuten om en grill nog 25 minuten.
  4. Check of de kip gaar is door een sneetje te maken tussen dij en lijf, vlak langs het bot. Het vocht dat uit de kip komt moet helder zijn.
  5. Serveer met tomatensalade, een gepofte aardappel en een saus van zure room, knoflook en koriander.

Wijn en spijs bij de BBQ

Hoe je deze heerlijke gemarineerde kip het beste kunt combineren? Ga voor een goede fles of een bag-in-box wijn. Je leest hier alles over welke wijn je het beste bij kip kunt drinken. Of maak een extra feestje van je BBQ met een Lemon Drop cocktail. Of bekijk één van onze andere heerlijke cocktail & BBQ combinaties.

Op zoek naar meer inspiratie? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen, bestel dan meteen een klantenkaart. Hierin vind je naast recepten, ook de bijzondere, gekke en prachtige verhalen áchter de fles. 

 

Wil jij vaker inspiratie ontvangen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! Wij sturen je hierin de beste tips en lekkerste dranken. Meld jij je voor het eerst aan? Dan krijg je direct 10% korting op een fles naar keuze.

 

meld je aan voor de nieuwsbrief

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.