Skip to main content

Ontdek cocktails


Cocktails bij de BBQ

BBQ
BBQ

Je staat achter de BBQ en je hebt zin in een heerlijk drankje. Al snel open je een flesje bier of ontkurk je die fles wijn. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! Cocktails anyone? Er zijn ook bij de BBQ verrassende combinaties mogelijk! Ontdek welke cocktails bij de BBQ passen.

BBQ Cocktails

Denk je bij cocktails al snel aan de bekende cocktails zoals een Mojito, Bloody Mary en Gin-Tonic?  Er zijn nog veel meer cocktails die ook goed passen bij de BBQ! Hieronder vind je een lijstje van die minder bekende, maar zeker lekkere, cocktails. Ze zijn ingedeeld op basis van vier sterke dranken: whisky, wodka, gin en rum.

Whisky in de mix!

Algemeen bekend: whisky combineert goed met chocolade. Dit laatste combineer je alleen niet 1-2-3 met je BBQ-toppers natuurlijk. Gelukkig kun je whisky met nog veel meer gerechten combineren. Probeer eens een whisky cocktail! De beste combi’s? Bourbon matcht met vis. Wordt het eendenborstfilet op de BBQ? Ga dan voor een scotch! En ga voor een whisky met appelsmaak als je varkensvleessaté of shaslick wil serveren.

Cocktail suggesties met whisky:

  1. Whisky sour
  2. Scottish Apple
  3. Lynchburg Lemonade

Pak de wodka uit de kast

In Polen en Rusland wordt wodka vaak gecombineerd met vleesgerechten. Waarom zouden wij dit in Nederland niet kunnen? Maak bijvoorbeeld een cocktail met een goede wodka als je op de BBQ gaat voor worstjes, hamburgers of gerookte ham. Daarnaast passen deze cocktails ook perfect bij een gepofte aardappel of gegrilde groenten, die je serveert bij de gevlinderde kip van de BBQ.

Cocktail suggesties met wodka:

  1. Lemon Drop
  2. Wodka Pear & Cider
  3. Woo Woo

Zin in gin?

Gin en visgerechten zijn de perfecte combinatie. Combineer cocktails met deze sterke drank dan ook met een goed stukje vis zoals een zalmmoot! Maar ook mosselen passen perfect bij gin. Kunnen die op de BBQ dan? Ja, dat kan gewoon!

Cocktail suggesties met gin:

  1. Red Snapper
  2. Bramble
  3. Hendrick's Elderflower Gin Tonic
image
Top 10

Gin cocktails

Experimenteren met de beste zomerdrankjes

Nu weet je precies welke cocktails bij de BBQ passen. Dat wordt een feestje de volgende keer! Ook nog zelf saus maken? Maak dan je eigen whiskysauzen voor bij de BBQ! Wil je  een cocktail als toetje serveren? Kies dan voor een Strawberry Hill, Espresso Martini of Scroppino

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.