Skip to main content

Vegetarische bier-prei-pie

Een bladerdeeg taart met prei en aardappels

Recept

HOOFDGERECHT – 4 personen – 50 minuten

Ingredienten:

  • 2 preien (in stukjes van 3 cm)
  • 100 ml blond bier (bijv. Duvel)
  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 100 g feta         
  • 1 takje rozemarijn (in stukjes)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • extra vergine olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de prei gaar in het bier met een beetje zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Kook de aardappelen beetgaar in 15 min. in water met wat zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een springvorm van Ø 25 cm met bakpapier en vervolgens met hartig taartdeeg. Laat de uiteinden een beetje over de rand hangen.
  4. Giet de prei af en roer er de knoflook en feta door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aardappelen in plakjes en leg dakpansgewijs over de prei. Bestrooi met wat stukjes rozemarijn.
  5. Klap het deeg over de vulling, maar zorg dat de aardappelen in het midden onbedekt blijven. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en de aardappel met wat olijfolie.
  6. Bak 25 min. in het midden van de oven tot het deeg en de aardappelen goudbruin en gaar zijn. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.