Skip to main content
Kijk hier voor onze maatregelen m.b.t. het Coronavirus

Italiaanse vissoep

Italiaanse vissoep
Italiaanse vissoep

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • ½ winterpeen, in gehalveerde plakjes
  • 1 venkel, in grove stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 aardappelen, ongekookt, in blokjes
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 3 ansjovisfilets, in stukjes
  • 1 gedroogd pepertje, verkruimeld
  • 1 blik tomatenblokjes, inclusief het sap
  • 3,8 dl visfond
  • 4 dl water
  • 500 g gemengde visfilet, bv.in grove stukken gesneden zeewolf, kabeljauw, roodbaars, wijting, pangasius of rode mul
  • 20 g verse mosselen, met schelp, schoongemaakt
  • 12 grote gamba’s, gepeld maar met staartje
  • 15 g peterselie
  • zout en peper

* Bijvoorbeeld in grove stukken gesneden zeewolf, kabeljauw, roodbaars, wijting, pangasius of rode mul

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit in ca. 5 minuten de winterpeen, venkel, ui, aardappelen, knoflooktenen 10 g peterselie. Voeg de ansjovisfilets toe en laat smelten.
  2. Roer erdoor: het pepertje, het blik tomatenblokjes, de visfond en het water. Breng aan de kook en laat in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  3. Schep de gemengde visfilet, de mosselen en gamba’s erbij. Laat in ca. 5 minuten de vis zachtjes gaar worden. Roer niet teveel, anders valt de vis uit elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met 5 g peterselie. Lekker met versgebakken ciabatta brood. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekkere wijn bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.