Eendenborst op waterkerssalade

inspiration-image

Recept

Tussengerecht - 4 personen - 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets (2 x 200 g, op kamertemperatuur)
  • aluminiumfolie
  • 1 el frambozenazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 mespuntje vijfkruidenpoeder
  • 150 g wilde tomaatjes (geel en oranje)
  • 75 g aalbessen
  • 75 g waterkers
  • 75 g frambozen

 Bereiding

  1. Verhit een droge koekenpan en leg de eendenborstfilet met de velkant naar beneden in de pan. Bak 3 minuten op de velkant, draai om en bak de andere kant ook 3 minuten. Keer weer om, bak nog 1 minuut op de velkant (deze is nu krokant) en haal uit de pan.
  2. Wikkel de eendenborstfilets in aluminiumfolie en leg ze apart.
  3. Maak een dressing van de frambozenazijn, olijfolie, vijfkruidenpoeder, zout en peper. Halveer de  wilde tomaatjes en ris de aalbessen. Meng in een grote kom de waterkers met de dressing en verdeel de salade over de borden.
  4. Snijd de eendenborstfilet in plakjes, verdeel deze over de salade en garneer met de tomaatjes, aalbessen en frambozen.
  5. Serveer met knapperig brood.

5 Reviews

(27 stemmen)
15.99
Stevig rood
Fles Doos (6)

(22 stemmen)
9.99
Stevig rood
Fles Doos (6)