Skip to main content
Montirius Vacqueyras

Royal red 4.3

2e halve prijs

Montirius Vacqueyras

Oorsprong - Frankrijk 2018 75CL

Rhône-wijnen staan bekend om hun garrigue: de kruidige smaak van tijm, oregano en rozemarijn. Daarnaast proef je in deze biodynamische Vacqueyras aardbeien, rode kersen, bessen en zoethout.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Montirius Vacqueyras

In deze biologische Vacqueyras proef je een zachte, zeer elegante smaak met veel rijp rood fruit en rijpe tannines. Lichtkruidig met de smaak van 'Garrigues', de kruiden en het struikgewas in de Rhône.

Montirius Vacqueyras is een natuurwijn.

Smaak rijp, kruidig en rood fruit
Lekker bij rundvlees en lamsvlees
4.3
  • Mooie volle rode wijn. Krachtig, kruidig, rijk.
  • In vergelijk met de perfecte Montirius 2016, valt de pas geleverde Montirius 2017 erg tegen, hard en weinig smakelijk, ik laat deze zending voorlopig maar rijpen in de kelder. Zou prettig zijn als u voortaan het oogstjaar vermeld voordat ik bestel! Bij vorige leveringen van Valdivieso Pinot Noir hetzelfde verhaal! Maar nog steeds fan van Gall&Gall.
  • Een lekkere wijn
Grenache

Grenache produceert rijke, aromarijke rode wijnen en dieprode rosé. Gaat goed samen met braadvlees en geroosterde groenten.

Syrah

Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.

Mourvèdre

Deze druif zorgt voor een zeer stevige rookachtige rode wijn. Hij wordt vaak gebruikt in blends bij bijvoorbeeld grenache. Perfect bij gerookte vleessoorten en barbecue.

Beschrijving In deze biologische Vacqueyras proef je een zachte, zeer elegante smaak met veel rijp rood fruit en rijpe tannines. Lichtkruidig met de smaak van 'Garrigues', de kruiden en het struikgewas in de Rhône.
Inhoud 75 Centiliter
Soort grenache, syrah, mourvèdre
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Montirius 1536 ROUTE DE SAINTE EDWIGE, SARRIANS, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: www.montirius.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

5 keer bekroond
Oogstjaar 2012
9

De Grote Hamersma

Oogstjaar 2013
89 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2014
88 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2015
91 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2017
9

De Grote Hamersma

Ons verhaal

Frankrijk, Rhône
Montirius Rhône

Het wijnhuis ligt in het zuidelijk Rhône-gebied. Waar de druiven groeien op oude wijnstokken. De wijnstokken hebben een lage opbrengst waardoor de smaak van de druiven intenser wordt. De wijn wordt gemaakt volgens biologisch dynamische principes. Dat betekent dat de stand van de maan de snoei- en oogstmomenten bepaalt. En er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen