Skip to main content

Lamskoteletje met kappertjesdressing

Lamskotelet met kappertjesdressing
Lamskotelet met kappertjesdressing

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • rasp van ¼ citroen
  • sap van 1 citroen
  • 70 ml olijfolie
  • 2 el kappertjes, afgespoeld
  • (zee)zout, versgemalen peper
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 8 lamskoteletjes, op kamertemperatuur

Bereiding

  1. Meng voor de dressing in een kom de citroenrasp, het citroensap, 60 ml olie, de kappertjes en peper.
  2. Bestrijk de lamskoteletjes met olie en bestrooi ze met (zee)zout, peper en de Provençaalse kruiden. Leg de koteletjes op een ingevet BBQ-rooster. Rooster het vlees in 6 à 8 minuten van buiten bruin en van binnen rosé. Keer regelmatig.
  3. Serveer met de kappertjesdressing.. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.