Lamskoteletje met kappertjesdressing

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • rasp van ¼ citroen
  • sap van 1 citroen
  • 70 ml olijfolie
  • 2 el kappertjes, afgespoeld
  • (zee)zout, versgemalen peper
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 8 lamskoteletjes, op kamertemperatuur

Bereiding

  1. Meng voor de dressing in een kom de citroenrasp, het citroensap, 60 ml olie, de kappertjes en peper.
  2. Bestrijk de lamskoteletjes met olie en bestrooi ze met (zee)zout, peper en de Provençaalse kruiden. Leg de koteletjes op een ingevet BBQ-rooster. Rooster het vlees in 6 à 8 minuten van buiten bruin en van binnen rosé. Keer regelmatig.
  3. Serveer met de kappertjesdressing.. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

op=op
Bordeaux Château Belle Assise 75CL
Arrogant frog Tour de Frog 75CL

6 Reviews

(98 stemmen)
op=op
8.99
4.50

4 Reviews

(15 stemmen)
19.99

3 Reviews

(44 stemmen)
5.99

1 Review

(34 stemmen)
15.49