Skip to main content
Je bent hier:

Recept


Kaasplankje met vijgen-compote

Kaasplankje met vijgencompote
Kaasplankje met vijgencompote

Recept

Dessert - 4 personen - 1 uur

Ingrediënten compote

  • 1/2 citroen
  • 4 el vijgenjam
  • 2 verse vijgen, met schil
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el rozijnen

Ingrediënten kaasplankje

  • 150 g stilton
  • 150 g oude boerenkaas
  • 150 g manchego viejo
  • blauwe druiven
  • muesli-notenbrood  

Ingrediënten kaasplankje

  • 150 g stilton
  • 150 g oude boerenkaas
  • 150 g manchego viejo
  • blauwe druiven
  • muesli-notenbrood  

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Schil de vijgen en snijd ze in stukjes. Verwarm de vijgenjam, de stukjes vijg, de azijn, de citroenrasp en de rozijnen in een steelpan. Laat de compote afkoelen.
  2. Leg de stukken kaas op een kaasbord. Doe de compote in een schaaltje en zet dat in het midden van het bord. Serveer met blauwe druiven en muesli-notenbrood.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.