Farfalle met paddenstoelen en walnoten

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 g magere spekreepjes
  • 400 g gemengde paddenstoelen, in reepjes*
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 300 g vlinderpasta (farfalle)
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 el platte peterselie, fijngesneden
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 40 g rucola

*Bijvoorbeeld kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en de spekreepjes ca. 3 minuten. Roer de paddenstoelen, knoflook en bosui erdoor en bak ze ca. 5 minuten mee.
  2. Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Roer de crème fraîche, de peterselie en een soeplepel pastakookvocht door het paddenstoelenmengsel. Giet de pasta af en schep hem door de paddenstoelensaus.
  3. Schep de pasta in vier pastaborden. Garneer met de walnoten en de rucola.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(5 stemmen)
op=op
Quinta de Pancas 75CL

2 Reviews

(9 stemmen)
11.49

1 Review

(62 stemmen)
4.99

5 Reviews

(41 stemmen)
5.49

6 Reviews

(88 stemmen)
7.89

1 Review

(16 stemmen)
7.99

2 Reviews

(18 stemmen)
4.99

2 Reviews

(19 stemmen)
5.49
(49 stemmen)
41.99
Lehmann Weighbridge Unoaked Chardonnay 75CL
Gluhwein Schneemarchen 100CL