Skip to main content
Château de Pierreux Brouilly

Fresh red 4.2

2e halve prijs

Château de Pierreux Brouilly

Oorsprong - Frankrijk 2020 75CL

Bij Château de Pierreux uit Brouilly in de Beaujolais wordt zo milieuvriendelijk mogelijk gewerkt. Enkele wijngaarden worden zelfs nog bewerkt met een paard. Sappig met aardbei, framboos en kersen.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château de Pierreux Brouilly

Château de Pierreux heeft 77 hectare aangeplant met gamaydruiven. De wijnbouw vindt plaats volgens de Lutte Raisonnée methode, een milieuvriendelijke aanpak. Alles wordt tot in detail geanalyseerd: de kans op ziektes, het aantal schadelijke en goede insecten in de wijngaard, eventuele problemen met onkruid, de gezondheid van het blad, etc. Op basis hiervan worden minimale middelen ingezet om problemen te bestrijden. Dit is een zeer elegante rode wijn met zachte tannines en een goede balans. Je kunt de wijn 3 tot 6 jaar bewaren.

Lekker bij kalkoen en paté
4.2
  • Mooie beaujolais.
  • Heerlijk wijntje met een zachte afdronk
  • Heerlijk fruitig zoals een Brouilly hoort te zijn.
  • Een van betere Beaujolais. Veel waar voor je geld, vooral natuurlijk als hij in de aanbieding is.
Gamay

Deze druif zorgt voor een fruitige, bloemige, frisse rode wijn. Past bij allerlei gerechten, van zoetzure zalm tot boeuf stroganoff.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Wijnbouw op château Pierreux vindt plaats volgens de Lutte Raisonnée methode, een zeer milieuvriendelijke aanpak. Een zeer fruitige wijn!
Inhoud 75 Centiliter
Soort gamay
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château de Pierreux PIERREUX, ODENAS, France Website: http://www.chateaudepierreux.com/fr/ Email: bossan.c@boisset.fr
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

4 keer bekroond
Oogstjaar 2016
90

Decanter

Gouden medaille

Mundus Vini

91 punten

James Suckling

Oogstjaar 2018
Gouden medaille

Mundus Vini

Ons verhaal

Frankrijk, Beaujolais
Mommessin Beaujolais

Mommessin is een wijnbedrijf uit Beaujolais met zijn roots in de zuidelijke Bourgogne. In 1865 werd het bedrijf opgericht door Jean-Marie Mommessin in de Grange Saint-Pierre (de boerenschuur van Petrus). Dit was een oud bijgebouw van het benedictijner klooster de Abdij van Cluny. Tegenwoordig zie je nog altijd het jaar van oprichting en de sleutel van Petrus terug in het logo van Mommessin. Na ruim een eeuw verhuisde Mommessin van de Mâconnais naar de Beaujolais. Tegenwoordig bevindt het bedrijf zich in Brouilly, een van de tien crus van de Beaujolais. Nog altijd is Mommessin gespecialiseerd in wijnen uit de zuidelijke Bourgogne en de Beaujolais. Deze worden op de markt gebracht onder verschillende merken.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen