burrata met aubergine, olijven en druiven
Romige burrata, zachte aubergine, zoute olijven en zoete druiven vormen samen een verrassende combinatie van smaken en texturen. Dit gerecht is eenvoudig te maken, maar ziet eruit alsof het rechtstreeks uit een restaurant komt. Perfect als voorgerecht of om te delen bij de borrel.
10 min bereiden + 20 min wachttijd
8 ingrediënten
6 personen
Ingrediënten
- 1 potje Taggiasche olijven
- 2 el olijfolie
- 2 aubergines
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 bak pitloze blauwe druiven
- 3 bakjes mini-burratine (Albert Heijn)
- 4 takjes basilicum, de blaadjes geplukt
- 4 takjes munt, de blaadjes geplukt
bakplaat met bakpapier
Zo maak je het
- Laat de olijven uitlekken in een zeefje en vang de olie op. Meng de olijfolie door de opgevangen olie. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Bestrijk met olie en verdeel over de bakplaat. Verdeel de knoflook erover.
- Was de druiven en ris ze van de steeltjes. Verdeel ook over de bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en rooster alles 10 minuten in de oven. Doe de olijven erbij en schep alles om. Rooster nog 10 minuten. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Snijd de burratine doormidden en verdeel over een schaal. Verdeel het auberginemengsel erover. Bestrooi met het basilicum en de munt. Lekker met ciabatta.
WIJN & SPIJS
Dit gerecht smaakt perfect met een Grüner Veltliner, bijvoorbeeld de Grüner Veltliner Federspiel van Domäne Wachau.
toost& magazine
Dit recept komt uit de feesteditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!