Skip to main content

Recept:


Croque en bouche

Croque en bouche

Recept

Hoofdgerecht - 4- 6 personen - 45 minuten 

Ingrediënten 

  • 500 g suiker
  • 150 ml water
  • 35 slagroomsoesjes (kant-en-klaar)
  • Extra: eetbare versiering zoals zilveren balletjes, sterretjes etc. (optioneel)

 

Bereiding

  1. Doe de suiker en het water in een pan. Roer op laag vuur totdat de suiker volledig is opgenomen door het water.
  2. Breng dan aan de kook op middelhoog vuur zonder te roeren. Het wordt nu karamel. Neem van het vuur zodra de karamel een goudbruine kleur heeft gekregen.
  3. Leg een schaal van ca. Ø 18 cm omgekeerd op een bord. Dip de bovenkant van de soesjes in de karamel en laat 1 min. drogen. Dip daarna de onderkant in de karamel en plak de soesjes rondom de schaal.
  4. Herhaal totdat de schaal volledig bekleed is met de soesjes.
  5. Je kunt de soesjes versieren met de zilveren balletjes, sterretjes etc.

    TIP: Let goed op, karamel is écht heel heet. Raak het dus niet aan met je vingers.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.