Geroosterde wintergroenten met truffeldressing
Deze geroosterde wintergroenten zijn pure comfortfood met een vleugje luxe. De combinatie van geroosterde groenten en de truffeldressing zorgt voor een heerlijke diepte in smaak. Perfect als bijgerecht bij een diner of als hoofdrolspeler op een koude winterdag.
30 min bereiden
9 ingrediënten
6 personen
Ingrediënten
- 1 zak pastinaak, geschild
- 3 verse rode bieten, geschild
- 1 kleine knolselderij, geschild
- 1 zakje bimi
- 4 el olijfolie
- 2 tl venkelzaad
- 1 biologische citroen
- 2 el truffel-paddenstoeltapenade (Albert Heijn)
- 1 bakje bieslook, fijngesneden
bakplaat met bakpapier
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de pastinaak in de lengte in 4 stukken. Snijd de harde kern weg. Blancheer de pastinaak 1 minuut in gezouten kokend water. Schep uit de pan en laat uitlekken.
- Snijd de bieten in parten, kook deze in dezelfde pan 3 minuten en giet af. Snijd intussen de knolselderij in blokjes van 4 cm. Snijd de onderkant van de steeltjes van de bimi.
- Leg de groenten los van elkaar op de bakplaat en besprenkel met 3 el olie. Bestrooi met het venkelzaad en naar smaak peper en zout. Rooster de groenten in ca. 30 minuten bruin en gaar. Schep tussendoor een keer om.
- Rasp het gele deel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Meng de rasp door de tapenade en breng deze verder op smaak met het citroensap (begin met de helft van het sap en voeg meer toe naar smaak) en de overige olijfolie. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de groenten over een schaal en serveer met de truffeltapenade. Bestrooi met de bieslook.
WIJN & SPIJS
Dit gerecht smaakt perfect met een sappige, volle rode wijn uit Portugal, bijvoorbeeld de Valcatrina Tinto.
toost& magazine
Dit recept komt uit de feesteditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!