Ijs met whiskyrozijnen
IJs met whiskyrozijnen is een heerlijke klassieker waarin romig ijs en rozijnen geweekt in whisky samen zorgen voor een perfecte balans tussen zoet en krachtig. Een volwassen verwennerij!
30 min bereiden + 6 uur vriestijd
9 ingrediënten
6 personen
Ingrediënten
- 50 ml Tamnavulin Sherry Cask
- 75 g lichte basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 200 g rozijnen
- 50 ml whisky
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- maple syrup
- kaneelpoeder
Zo maak je het:
- Breng de suiker met 150 ml water en het kaneelstokje in een steelpan aan de kook zodat de suiker smelt. Laat 10 min. zacht doorkoken. Voeg de rozijnen toe en laat afkoelen. Verwijder het kaneelstokje en schep alles in een schone weckpot. Vul aan met de whisky tot de rozijnen onder staan (als 50 ml whisky te weinig is voeg je naar smaak whisky of water toe).
- Klop de slagroom met een mixer stijf. Spatel de gecondenseerde melk er rustig door. Schep alles in de diepvriesbak en meng er naar smaak whisky-rozijnen door. Laat in ca. 6 uur bevriezen.
- Neem het ijs 10 min. voor het serveren uit de vriezer. Schep er bolletjes van en serveer met maple syrup en kaneelpoeder naar smaak.
Tip!
Ook lekker als affogato, dus overgoten met een versgezette espresso.
Whisky toe!
Whisky en zoet zijn dikke vrienden. Whiskydesserts zijn daarom dubbel lekker. Etentje? Kerstdiner? Kies hier jouw favoriete showstopper.
toost& magazine
Dit recept komt uit de whiskyeditie van het toost& magazine. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!
toost& magazine
Dit recept komt uit de whiskyeditie van het toost& magazine. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!