Japanse Tiramisu
Deze Japanse tiramisu krijgt een spicy twist met Nobushi Pure Malt whisky en krachtige espresso. Een romig dessert met een subtiele, oosterse kick en een vleugje luxe.
20 min bereiden + enkele uren wachttijd
7 ingrediënten
4-6 personen
Ingrediënten
- 100 ml espresso
- 40 ml Nobushi Pure Malt
- ½ pak lange vingers (200 g)
- 2 eieren
- 60 g fijne kristalsuiker
- 250 g mascarpone
- cacaopoeder
Zo maak je het:
- Meng de koffie met de whisky. Leg de lange vingers een voor een enkele seconden in de koffie. Niet te lang en niet te kort: laat de koffie erin trekken maar zorg dat de lange vinger niet helemaal zacht wordt. Leg ze in de glazen of de schaal (breek ze indien nodig doormidden). Sprenkel als je koffie over hebt dit restje over de lange vingers
- Splits de eieren. Houd de eidooiers apart. Doe de eiwitten in een schone kom en klop ze stijf met de helft van de suiker. Schep uit de kom en houd apart. Klop de eidooiers met de overige suiker in een paar min. tot een luchtige crème. Voeg de mascarpone toe en klop alles glad.
- Spatel de eiwitten luchtig door dit mengsel tot je geen witte puntjes meer ziet. Verdeel alles over de lange vingers en zet een paar uur afgedekt in de koelkast. Bestuif met cacaopoeder en serveer.
Tip!
Eten er kinderen mee? Kies dan voor een alcoholvrije whiskyvervanger, zoals die van Loft House of Lyre’s. Ze geven wel net dat lekkere smaakje, maar geen alcohol.
Whisky toe!
Whisky en zoet zijn dikke vrienden. Whiskydesserts zijn daarom dubbel lekker. Etentje? Kerstdiner? Kies hier jouw favoriete showstopper.
toost& magazine
Dit recept komt uit de whiskyeditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!