Recept:
Kabeljauwhaasjes met little gem en erwtjes

Recept
Hoofdgerecht– 4 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 4 plakjes bacon (in stukjes)
- 2 banaansjalotten (fijngesnipperd)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 4 kabeljauwhaasjes zonder huid (à 150 g per stuk)
- 300 ml kippenbouillon (van een ½ bouillonblokje)
- 4 el crème fraîche
- 200 g doperwten (diepvries)
- 4 little gems (grof gesneden)
Bereiding
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de bacon, sjalot en knoflook 2 min. zachtjes aan.
- Schuif aan de kant in de pan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Bak 2 min. aan in dezelfde pan. Draai voorzichtig om.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 2 min.
- Voeg de crème fraîche toe en verwarm weer tegen de kook aan.
- Voeg de erwtjes en de little gem toe en laat nog enkele min. zachtjes koken, zodat de little gem net begint te slinken. De vis moet nu net aan gaar zijn.
Tip: Lekker met brood om de saus op te deppen of met wat gekookte krieltjes.