Kerst: Grote garnalen met wodkasaus
VOORGERECHT 4 PERSONEN - 10 MINUTEN + 3-6 UREN MARINEREN
Ingrediënten

- 24 grote garnalen (rauw en ongepeld)
- 250 ml vers sinaasappelsap
- 200 ml vers citroensap
- 150 ml ketchup
- 75 ml wodka
- ¼ tl tabasco
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 6 takjes koriander (blaadjes grof gehakt)
- 6 blaadjes sla (naar keuze)
- 1 limoen (in kwarten)
Bereiding
- Breng een pan met water en wat zout aan de kook
- Blancheer hierin de garnalen 90 sec
- Laat uitlekken en afkoelen
- Pel de garnalen
- Meng sinaasappelsap, citroensap, ketchup, wodka en tabasco in een grote schaal
- Klop de olie er rustig door
- Voeg de garnalen, sjalotten en ¾ van de koriander toe aan de saus
- Dek af met plastic huishoudfolie en zet 3-6 uur in de koelkast
- Vul 4 glazen of kleine bordjes met wat sla
- Haal de garnalen uit de saus en leg bij op de sla
- Bestrooi met de rest van de koriander
- Serveer met een stukje limoen en met nog wat van de saus in een schaaltje ernaast
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).