Soezen met prosecco-crème en witte chocolade
Luchtige soezen gevuld met een zachte prosecco-crème en afgewerkt met witte chocolade, een echte traktatie! Deze elegante zoetigheid is perfect voor feestelijke momenten of als afsluiter van een heerlijk diner. Met dit dessert maak je gegarandeerd indruk op jouw gasten!
2 uur bereiden
13 ingrediënten
6 personen
Ingrediënten
Soesjes:
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 100 g boter
- 100 g patent tarwebloem, gezeefd
- 4 niet te grote eieren
Prosecco-crème:
- 75 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 g custardpoeder
- 150 ml koude melk
- 250 ml prosecco
- 750 ml slagroom
Garnering:
- gesmolten witte chocola
- Just Add Sparkle eetbaar glitterpoeder
spuitzak met glad spuitmondje, 2 bakplaten met bakpapier, spuitzak met klein kartelmondje
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 210 ºC. Verwarm het water met de melk, boter en een flinke snuf zout in een steelpan op laag vuur zodat de boter smelt. Breng daarna kort aan de kook en neem van het vuur.
- Doe in een keer alle bloem erbij en roer flink door met een houten pollepel zodat je een soort deegbal hebt. Blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Zet de pan terug op heel laag vuur. Blijf ca. 3 minuten goed roeren om aanbakken van de bloem te voorkomen, totdat je een mooie massa hebt. Schep alles in een kom en klop met de lepel nog even door. Voeg nu een ei toe en roer door tot het ei is opgenomen. Herhaal met het tweede ei en daarna het derde ei.
- Klop het vierde ei los in een kommetje. Voeg een deel toe aan het deeg en roer tot het is opgenomen. Voeg in delen zoveel losgeklopt ei toe dat je een soepel, maar niet vloeibaar deeg hebt.
- Spuit met de spuitzak met het gladde spuitmondje gelijkmatige hoopjes van ca. 3 cm met een paar cm tussenruimte op de bakplaten. Bak de soesjes in 20 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Open de ovendeur niet, want dan kunnen ze weer instorten. Zijn ze na 20 minuten nog wat bleekjes laat ze dan nog een paar minuten staan. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Meng voor de crème de suiker, vanillesuiker en custardpoeder in een kom. Meng er al kloppend 50 ml koude melk door. Breng de rest van de melk met de prosecco aan de kook. Schenk het mengsel al kloppend bij de custard tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Doe terug in de pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat kort al roerend doorkoken en schep alles in een kom. Laat een uur afkoelen, roer af en toe om velvorming te voorkomen. Zet daarna afgedekt in de koelkast.
- Klop de slagroom bijna stijf. Meng er de afgekoelde crème door en doe alles in de spuitzak met het kleine kartelmondje. Vul de soesjes door de onderkant door te prikken met het spuitmondje.
WIJN & SPIJS
Dit gerecht smaakt perfect met een goede prosecco of cava, bijvoorbeeld de Cune Cava of Colle del Principe Prosecco.
toost& magazine
Dit recept komt uit de feesteditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!