Tiramisu met licor43 speculoos
Een romige tiramisu met een verrassende twist van Licor 43 Speculoos. De zachte mascarpone, kruidige koekjes en zoete likeur vormen samen een onweerstaanbare combinatie. Perfect als feestelijk dessert!
20 min bereiden + aantal uur wachttijd
13 ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
- 75 ml espresso
- 75 ml Licor 43 Speculoos
- ca. 75 g lange vingers (100 g)
- 75 g amandelspeculaas- of speculooskoekjes + 4 stuks extra
- 2 eieren
- 60 g fijne kristalsuiker
- 250 g mascarpone
- cacaopoeder
Zo maak je het
- Meng de espresso met de Licor 43 Speculoos. Breek de lange vingers en de 75 g speculaas in stukjes. Meng de stukjes door elkaar en zet apart.
- Splits de eieren. Houd de eidooiers apart. Doe de eiwitten in een schone kom en klop ze stijf met 30 g suiker. Schep uit de kom en houd apart. Klop de eidooiers met de overige suiker in een paar minuten tot een luchtige crème. Voeg de mascarpone toe en klop alles glad. Spatel de eiwitten luchtig door dit mengsel tot je geen witte puntjes meer ziet.
- Verdeel ongeveer de helft van de koekstukjes over 4 glazen. Verdeel er ongeveer de helft van het koffiemengsel over. Dat is ongeveer 2 tl per glas. Verdeel ongeveer de helft van het mascarponemengsel over de glazen. Strijk glad.
- Verdeel de rest van de koekstukjes over de mascarpone. Verdeel hier weer de rest van het koffiemengsel over en daarna de mascarpone. Zet alles een paar uur afgedekt in de koelkast. Bestuif voor het serveren met cacaopoeder en garneer met de achtergehouden koekjes.
toost& magazine
Dit recept komt uit de feesteditie van het magazine toost&. toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!