Skip to main content

Recept:


Vissoep met knoflookcroutons

Vissoep met knoflookcroutons

Recept

MAALTIJDSOEP - 4 PERSONEN -  CA. 50 MINUTEN

Ingrediënten:

  • 7 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 250 g verse makreelfilet
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 liter visbouillon (van tablet)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 stokbrood (in plakjes)
  • 400 g peultjes
  • 200 g diepvrieserwten
  • 200 g Hollandse garnalen (of steurgarnalen)
  • 4 schijfjes citroen
  • 5 takjes peterselie (fijngehakt)

Bereiding

  1. Verwarm 3 el van de olie in een grote pan metdikke bodem en bak hierin de ui zachtjes aan.Snijd de kabeljauw en makreel in grote stukkenen bestrooi met peper en zout. Leg de vis met delaurierblaadjes op de ui. Schenk de witte wijn erbijen laat tot de helft inkoken.
  2. Schenk de bouillonerbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag enlaat 15 min. zachtjes trekken. Bak ondertussen de croutons.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Mengde rest van de olijfolie met de knoflook en smeerhier het stokbrood aan beide kanten mee in. Leg op de ovenplaat en bak ca. 20 min. tot de broodjes knapperig zijn. Draai halverwege een keer om.
  4. Haal uit de oven. Verdeel 12 croutons over 4 diepeborden. Doe de peultjes en erwten in de visbouillon en kook 5 min. mee. Voeg de garnalen toe en laat nog 2 min. doorwarmen. Schenk de soep in de borden over de croutons. Serveer met een schijfje citroen en bestrooi met de peterselie en dragon.

Dit recept komt uit het Proef! magazine maart-juni 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.