Skip to main content

Zalmfilet met witte asperges en quinoa

Recept

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 40 MINUTEN.

INGREDIËNTEN

  • 250 g quinoa
  • 1 lente-ui (in dunne ringetjes)
  • 10 g munt (gehakt)
  • 25 g peterselie (gehakt)
  • 1⁄2 bosje radijs (in dunne plakjes)
  • 9 el extra vergine olijfolie
  • 1 citroen (3 el sap, 2 tl rasp)
  • 1 tl mosterd
  • 1 kg witte asperges
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 800 g zalmfilet (4 filets à 200 g)
  • 200 g roomboter

Bereiding:

  1. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. 
  2. Giet af en laat goed droogstomen.
  3. Meng met de lente-ui, munt, ⅔ van de peterselie en de radijs. 
  4. Maak een dressing van 6 el olijfolie, het citroensap en de mosterd.
  5. Meng door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Breng een pan met water en zout aan de kook voor de asperges. 
  7. Schil de asperges en leg afgedekt weg. 
  8. Doe de ras el hanout in een kommetje en meng met 2 el van de olijfolie en de knoflook. 
  9. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en smeer in met de ras el hanout-olie. 
  10. Verhit 1 el van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm in 10-12 minuten net aan gaar. 
  11. Keer halverwege een keer om. 
  12. Kook ondertussen de asperges in ongeveer 10 minuten gaar. 
  13. Smelt de boter in een pannetje en voeg de rest van de peterselie en het citroenrasp toe.
  14. Serveer de zalm met de quinoa en asperges met botersaus.

 

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2018. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.