Skip to main content

5x


De lekkerste shotjes

shotjes

Shotjes zijn er in allerlei smaken: de een kiest voor een lekker zoet shotjes, de ander voor een hele sterke. Kies je voor een kant en klaar shotje of maak je er zelf een? Wij hebben de 5 populairste shotjes voor je op een rij gezet. Zo maak je pas écht indruk op een feestje.

1. B-52

De B-52 is een shotje met 3 laagjes. Om de laagjes goed te zien, en de drank niet te mixen, is het belangrijk om de verschillende dranken heel voorzichtig op elkaar te ‘bouwen’. Hiervoor kun je het beste een lepel gebruiken.

Ingrediënten

Hoe maak je de perfecte B-52?

 • Schenk de koffielikeur in het shotglaasje
 • Gebruik de achterkant van een lepel. Zet deze tegen de binnenkant van het glas aan, vlak boven de koffielikeur, en schenk langzaam de Bailey’s over de lepel in het glas
 • Doe hetzelfde met de Grand Marnier of Cointreau

Als je de stappen goed gevolgd hebt, heb je nu een perfecte B-52 met 3 laagjes.

Vuurtje erbij?

Wil je dit spectaculaire schotje nóg spectaculairder maken? Voeg dan nog een klein laagje rum toe en steek deze laag aan. Wacht tot het vuur uit is en geniet!

Baileys Original Irish Cream 70CL

2. Appeltaartje

Een appeltaartje is natuurlijk lekker voor bij de koffie, maar wist je dat dit ook de naam is van een vrij bekend shotje? En je raadt het al, dit shotje smaakt precies naar appeltaart. Het is niet alleen hartstikke lekker, maar ziet er door de slagroom en kaneel ook nog eens super leuk uit.

Ingrediënten

Hoe maak je een lekker appeltaartje?

 • Schenk de Liquor 43 en de Apfelkorn in een shotglaasje
 • Top het af met een klein toefje slagroom
 • Bestrooi de slagroom met een beetje kaneel

Zo kan zelfs je oma het verschil niet proeven tussen een echt appeltaartje en dit heerlijke shotje!

Licor 43 70CL

3. Stuiterbal

Nee, we hebben het niet over dat speelgoedballetje maar het shotje. Het is een simpel shotje om te maken en wordt dan ook vaak besteld in elke bar. Dé manier om een stuiterbal te drinken is door hem niet meteen door te slikken. Houd het shotje even in je mond, schud met je hoofd en slik hem daarna pas door. Nu ervaar je precies wat ze met de naam bedoelen: je bent weer helemaal wakker!

Ingrediënten

Een Stuiterbal is zo gemaakt

De volgorde waarin je de sambuca en blue curaçao bij elkaar voegt maakt niet uit, maar vergeet bij het opdrinken niet met je hoofd te schudden!

Isolabella Sambuca 70CL

4. Vuurbal (Fireball)

Dit shotje is net iets anders dan de bekende “fireball” die je misschien wel kent. Fireball is een populaire likeur door de combinatie van lekkere whisky en kaneel, maar bij dit shotje komt er écht vuur aan te pas. Let wel op dat je het shotje in een vuurbestendig glaasje maakt en natuurlijk voorzichtig bent!

Ingrediënten 

De beste Vuurbal maak je zo:

 • Schenk de sambuca en tequila in het shotglaasje
 • Druppel een beetje tabasco in het glas
 • Besprenkel het glaasje met sambuca
 • Steek het glas aan en drink het shotje met een rietje

...FIREBALL!!

Sierra Blanco 70CL

5. Splitje

Iedereen kent een split. Het ijsje met sinaasappel aan de buitenkant en romig ijs aan de binnenkant. Deze variant als shot zal je verrassend lekker smaken! 

Ingrediënten

 • Licor 43
 • Sinaasappelsap
 • Ongeklopte slagroom

Hoe maak je een Fuego shot?

 • Shake de 2/5 deel Licor 43, 2/5 deel sinaasappelsap en 1/5 deel ongeklopte slagroom met ijs in een shaker.
 • Goed schudden en uitserveren in shotglaasjes. 

Tip: voor wie het aankan. Doe er nog een klein scheutje wodka bij!

Licor 43 70CL

Shot Shot Shot

Dit was de top 5 populairste shotjes. Wil je nóg meer mixen? Bekijk dan eens onze andere top lijstjes zoals cocktails met rum en whisky. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij inspiratie en tips over de lekkerste mixen in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op een fles naar keuze.

Meld je aan

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.