Skip to main content

Als je echt wilt uitpakken


5x exclusieve Franse wijn

5x exclusieve Franse wijn

Je wilt een keer echt ongeëvenaard uitpakken. Dan kies je een van onze meest exclusieve wijnen, toch? En dan hebben wij het over wereldberoemde Premier Grand Cru Classés uit Bordeaux. Wij helpen je kiezen, en vertellen je meteen waar ze lekker bij zijn. Maak kennis met onze selectie van uitzonderlijke Franse topwijnen. Benieuwd naar de 5 duurste wijnen van Gall?

1. Château Margaux '12

Château Margaux staat wereldwijd bekend als één van de allermooiste wijnen ter wereld. Het is niet voor niets één van de 3 Premier Grand Cru Classé’s van Bordeaux. De wijn wordt gedomineerd door cabernet sauvignon en rijpt 18 tot 24 maanden op Franse eikenhouten vaten. De smaak is verleidelijk, vol, elegant en rijk met bramen, zwarte bessen en cassis. De tannines zijn geconcentreerd en tegelijkertijd fijn.  

 

 • Smaakt naar: bramen, zwarte bessen en cassis
 • Heerlijk bij rood vlees of lam
 • Opdrinken of bewaren? Deze wijn is op dronk rond 2022 maar kun je ook nog 10 jaar langer wegleggen

Château Margaux 2012 75CL

2. Château Lafite Rothschild Pauillac 2012

"Lafite heeft een prachtige en aardige ziel. Het zet kale aarde om in hemelse goddelijkheid", aldus Baron Eric de Rothschild. De meeste elegante en delicate van de drie Premier Grand Cru Classé uit Pauillac. Een unieke beleving voor zowel je tong, keel, neus, eigenlijk voor elk zintuig wel. Een must-have voor in de collectie!

 • Smaakt naar: pruimen, bramen, en mineralen. Veel structuur & krachtig
 • Indruk maken op je gasten? Schenk de wijn dan bij een mooi stuk rood vlees, lam of een wildstoof met kaneel, kruidnagel en laurier
 • Opdrinken of bewaren? Deze wereldberoemde Premier Grand Cru Classé is het lekkerst tussen 2020 en 2035

3. Château Haut-Brion 2012

In 1787 was de wijnliefhebber en latere president van Amerika, Thomas Jefferson, op bezoek in Bordeaux. Hij gaf aan dat de wijn van Château Haut-Brion van uitzonderlijke kwaliteit was. Dat werd 1855 bevestigd toen ook dit domein werd uitgeroepen tot de hoogst haalbare onderscheiding van de hele Bordeaux: Premier Grand Cru Classé. De wijn is fabelachtig goed met smaken van cassis, zwarte bessen en tabak. Hij is rokerig, aards en heeft zijdezachte tannines. Kortom: een van de beste wijnen ter wereld.

 • Smaakt naar: cassis, zwarte bessen, tabak
 • Heb je een diner? Gebraden rood vlees gaat uitstekend bij deze Château!
 • Opdrinken of bewaren? Ook deze wijn is op dronk rond 2022 maar kun je ook nog 10 jaar langer wegleggen

4. Château D'yquem 2014

Château d’Yquem is de enige Premier Cru Supérieur uit Sauternes Grand Cru Classificatie. D’Yquem wordt gezien als de allerbeste zoete wijn van de hele wereld. De wijn wordt gemaakt van edelzoete sémillon en sauvignon blanc, van druiven die volledig zijn aangetast door edele rotting. In de wijn kan je eindeloos veel smaken ontdekken.

 • Smaakt naar: honing, sinaasappelmarmelade, vanille, citroen, krenten en abrikoos 
 • Drink je bij: blauwe kaas, foie gras of patisserie met fruit 
 • Opdrinken of bewaren? Deze wijn kun je nog minstens 20 jaar of langer verder laten rijpen

5. CHÂTEAU AUSONE 2007

De allergrootste verwennerij: een Saint-Emilion van Chateau Ausone. Met een paarse, bijna ondoorzichtig kleur is dit een wijn van uitzonderlijke allure en enorme rijkdom. Hoe dat ruikt? Zeer elegant en levendig. Het donkere fruit rolt over de tong in golven met een mooie gefocusseerde mineraliteit.

Een Château Ausone rijpt 20 maanden op nieuwe eikenhouten vaten in een oude steengroeve. Dit geeft de wijn een boeket van mineralen en een vleugje natte grind.

Kortom, een complexe wijn maar tegelijkertijd met een perfecte balans, gracieuze textuur en rijpe, zijdeachtige tannines. Een Franse wijn die je niet aan je neus voorbij kan laten gaan.

 

 • Je proeft: Lentebloemen, frambozen, rijpe bramen, zwarte bessen en gebroken rotsen.
 • Op tafel: met gebraden rood vlees komt deze wijn helemaal tot zijn recht. Vintage: deze 2007 botteling is een goede kandidaat voor een echte vintage wijn.

Château Ausone 2007 75CL

Is een duurdere wijn nou echt lekkerder dan een goedkope wijn?

Over smaak valt te twisten. Maar duurdere wijn is doorgaans lekkerder. Er zit natuurlijk niet voor niks een hoger prijskaartje aan. Er zijn drie belangrijke eigenschappen die een wijn duur maken: eiken, tijd en terroir. Neem bijvoorbeeld tijd. Tijd verandert de smaak van de fruitsmaak in een wijn en vermindert de zuurgraad en tannine. Maar ook de terroir maakt wel degelijk verschil. De beste wijngaarden bevinden zich in een gebied waar de wijnstokken moeite hebben om druiven te produceren. Bijvoorbeeld, goede druiven hebben de neiging om te groeien op een heuvel met weinig voedingsgrondstoffen. Het onderhouden van druivenstokken kost simpelweg dus meer geld. Meer weten? Hieronder leggen we je het uit.

Is duurdere wijn ook betere wijn?

Toch wat buiten je budget?

Wordt het nu allemaal een beetje te duur? Gelukkig hebben wij ook nog heel veel andere Franse wijnen, ook nog met korting! En met je klantenkaart krijg je natuurlijk op alle wijnen 10% korting. Mooi meegenomen!