Skip to main content

Als je echt wilt uitpakken


5x exclusieve Franse wijn

5x exclusieve Franse wijn

Je wilt een keer echt ongeëvenaard uitpakken. Dan kies je een van onze meest exclusieve wijnen, toch? En dan hebben wij het over wereldberoemde Premier Grand Cru Classés uit Bordeaux. Wij helpen je kiezen, en vertellen je meteen waar ze lekker bij zijn. Maak kennis met onze selectie van uitzonderlijke Franse topwijnen. Benieuwd naar de 5 duurste wijnen van Gall?

1. Château Margaux '12

Château Margaux staat wereldwijd bekend als één van de allermooiste wijnen ter wereld. Het is niet voor niets één van de 3 Premier Grand Cru Classé’s van Bordeaux. De wijn wordt gedomineerd door cabernet sauvignon en rijpt 18 tot 24 maanden op Franse eikenhouten vaten. De smaak is verleidelijk, vol, elegant en rijk met bramen, zwarte bessen en cassis. De tannines zijn geconcentreerd en tegelijkertijd fijn.  

 

 • Smaakt naar: bramen, zwarte bessen en cassis
 • Heerlijk bij rood vlees of lam
 • Opdrinken of bewaren? Deze wijn is op dronk rond 2022 maar kun je ook nog 10 jaar langer wegleggen

Château Margaux 2016 75CL

2. Château Mouton Rothschild

De vijfde en laatst benoemde Premier Grand Cru Classé (sinds 1973). Net als Lafite Rotschild en Latour is ook Mouton Rothschild afkomstig uit Pauillac. Lafite is cabernet sauvignon in optima forma, Latour staat bekend om zijn kracht en Mouton is juist verleidelijk en zwoel. Bij Mouton Rothschild krijgt ieder oogstjaar een etiket ontworpen door een andere kunstenaar. Voor 2001 was de beurt aan Robert Wilson.

 • Smaakt naar: bramen, pruimen, mokka en vanille
 • Complexe aroma's van koffie, tabak en specerijen
 • Indruk maken op je gasten? Schenk de wijn dan bij een mooi stuk rood vlees, lam of een wildstoof met kaneel, kruidnagel en laurier

3. Château La Mission Haut Brion

Château La Mission Haut-Brion is een Grand Cru Classé uit de Graves. Op basis van de prijzen die worden betaald voor deze wijn laat het alle Deuxièmes Grands Crus Classés achter zich. Het domein is in handen van het Franse wijnbedrijf Domaine Clarence Dillon dat ook de huidige eigenaar is van Château Haut-Brion Premier Grand Cru Classé. De wijn is intens, complex en rijk.  Gemaakt van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc.

 • Smaakt naar: zwarte bessen, bramen, specerijen, cassis, pijptabak en granaatappel.

4. Château D'yquem

Château d’Yquem is de enige Premier Cru Supérieur uit Sauternes Grand Cru Classificatie. D’Yquem wordt gezien als de allerbeste zoete wijn van de hele wereld. De wijn wordt gemaakt van edelzoete sémillon en sauvignon blanc, van druiven die volledig zijn aangetast door edele rotting. In de wijn kan je eindeloos veel smaken ontdekken.

 • Smaakt naar: honing, sinaasappelmarmelade, vanille, citroen, krenten en abrikoos 
 • Drink je bij: blauwe kaas, foie gras of patisserie met fruit 
 • Opdrinken of bewaren? Deze wijn kun je nog minstens 20 jaar of langer verder laten rijpen

Château D'Yquem 2017 75CL

5. CHÂTEAU AUSONE 2007

Een Château Ausone rijpt 20 maanden op nieuwe eikenhouten vaten in een oude steengroeve. Dit geeft de wijn een boeket van mineralen en een vleugje natte grind.

De allergrootste verwennerij: een Saint-Emilion van Chateau Ausone. Met een paarse, bijna ondoorzichtig kleur is dit een wijn van uitzonderlijke allure en enorme rijkdom. Hoe dat ruikt? Zeer elegant en levendig. Het donkere fruit rolt over de tong in golven met een mooie gefocusseerde mineraliteit.

Kortom, een complexe wijn maar tegelijkertijd met een perfecte balans, gracieuze textuur en rijpe, zijdeachtige tannines. Een Franse wijn die je niet aan je neus voorbij kan laten gaan.

 • Je proeft: Lentebloemen, frambozen, rijpe bramen, zwarte bessen en gebroken rotsen.
 • Op tafel: met gebraden rood vlees komt deze wijn helemaal tot zijn recht. Vintage: deze 2007 botteling is een goede kandidaat voor een echte vintage wijn.

Château Ausone 2014 75CL

Is een duurdere wijn nou echt lekkerder dan een goedkope wijn?

Over smaak valt te twisten. Maar duurdere wijn is doorgaans lekkerder. Er zit natuurlijk niet voor niks een hoger prijskaartje aan. Er zijn drie belangrijke eigenschappen die een wijn duur maken: eiken, tijd en terroir. Neem bijvoorbeeld tijd. Tijd verandert de smaak van de fruitsmaak in een wijn en vermindert de zuurgraad en tannine. Maar ook de terroir maakt wel degelijk verschil. De beste wijngaarden bevinden zich in een gebied waar de wijnstokken moeite hebben om druiven te produceren. Bijvoorbeeld, goede druiven hebben de neiging om te groeien op een heuvel met weinig voedingsgrondstoffen. Het onderhouden van druivenstokken kost simpelweg dus meer geld. Meer weten? Hieronder leggen we je het uit.

Is duurdere wijn ook betere wijn?

Toch wat buiten je budget?

Wordt het nu allemaal een beetje te duur? Gelukkig hebben wij ook nog heel veel andere Franse wijnen, ook nog met korting! En met Gall & Gall Premium krijg je natuurlijk op alle wijnen 10% korting. Mooi meegenomen!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.