Als je echt wilt uitpakken Top 5 meest exclusieve Franse wijnen

Je wilt een keer echt ongeëvenaard uitpakken. Dan kies je een van onze meest exclusieve wijnen, toch? En dan hebben wij het over wereldberoemde Premier Grand Cru Classés uit Bordeaux. Wij helpen je kiezen, en vertellen je meteen waar ze lekker bij zijn. Maak kennis met onze selectie van uitzonderlijke Franse topwijnen. Benieuwd naar de 5 duurste wijnen van Gall?

Dit zijn de 5 Franse hoogstandjes:

1. Château Margaux '12

Château Margaux staat wereldwijd bekend als één van de allermooiste wijnen ter wereld. Het is niet voor niets één van de 3 Premier Grand Cru Classé’s van Bordeaux. De wijn wordt gedomineerd door cabernet sauvignon en rijpt 18 tot 24 maanden op Franse eikenhouten vaten. De smaak is verleidelijk, vol, elegant en rijk met bramen, zwarte bessen en cassis. De tannines zijn geconcentreerd en tegelijkertijd fijn.  

  • Smaakt naar: bramen, zwarte bessen en cassis
  • Heerlijk bij rood vlees of lam
  • Opdrinken of bewaren? Deze wijn is op dronk rond 2022 maar kun je ook nog 10 jaar langer wegleggen

3. Château Haut-Brion 2012

In 1787 was de wijnliefhebber en latere president van Amerika, Thomas Jefferson, op bezoek in Bordeaux. Hij gaf aan dat de wijn van Château Haut-Brion van uitzonderlijke kwaliteit was. Dat werd 1855 bevestigd toen ook dit domein werd uitgeroepen tot de hoogst haalbare onderscheiding van de hele Bordeaux: Premier Grand Cru Classé. De wijn is fabelachtig goed met smaken van cassis, zwarte bessen en tabak. Hij is rokerig, aards en heeft zijdezachte tannines. Kortom: een van de beste wijnen ter wereld.

  • Smaakt naar: cassis, zwarte bessen, tabak
  • Heb je een diner? Gebraden rood vlees gaat uitstekend bij deze Château!
  • Opdrinken of bewaren? Ook deze wijn is op dronk rond 2022 maar kun je ook nog 10 jaar langer wegleggen

5. Château Ausone 2007

De allergrootste verwennerij: een Saint-Emilion van Chateau Ausone. Met een paarse, bijna ondoorzichtig kleur is dit een wijn van uitzonderlijke allure en enorme rijkdom. Hoe dat ruikt? Zeer elegant en levendig. Het donkere fruit rolt over de tong in golven met een mooie gefocusseerde mineraliteit.

Een Château Ausone rijpt 20 maanden op nieuwe eikenhouten vaten in een oude steengroeve. Dit geeft de wijn een boeket van mineralen en een vleugje natte grind

Kortom, een complexe wijn maar tegelijkertijd met een perfecte balans, gracieuze textuur en rijpe, zijdeachtige tannines. Een Franse wijn die je niet aan je neus voorbij kan laten gaan.

  • Je proeft: Lentebloemen, frambozen, rijpe bramen, zwarte bessen en gebroken rotsen.
  • Op tafel: met gebraden rood vlees komt deze wijn helemaal tot zijn recht. Vintage: deze 2007 botteling is een goede kandidaat voor een echte vintage wijn.

Is een duurdere wijn nou echt lekkerder dan een goedkope wijn?

Over smaak valt te twisten. Maar duurdere wijn is doorgaans lekkerder. Er zit natuurlijk niet voor niks een hoger prijskaartje aan. Er zijn drie belangrijke eigenschappen die een wijn duur maken: eiken, tijd en terroir. Neem bijvoorbeeld tijd. Tijd verandert de smaak van de fruitsmaak in een wijn en vermindert de zuurgraad en tannine. Maar ook de terroir maakt wel degelijk verschil. De beste wijngaarden bevinden zich in een gebied waar de wijnstokken moeite hebben om druiven te produceren. Bijvoorbeeld, goede druiven hebben de neiging om te groeien op een heuvel met weinig voedingsgrondstoffen. Het onderhouden van druivenstokken kost simpelweg dus meer geld. Meer weten? Hieronder leggen we je het uit.

Toch wat buiten je budget?

Wordt het nu allemaal een beetje te duur? Gelukkig hebben wij ook nog heel veel andere Franse wijnen, ook nog met korting! En met je klantenkaart krijg je natuurlijk op alle wijnen 10% korting. Mooi meegenomen!

(1)

50% korting, vanaf 6
Combineren mag!
Glorioso Rioja Reserva 2014 75CL
Niet meer beschikbaar

Meer over wijn?

Zo, nu weet je alles over de 5 duurste Franse wijnen van Gall! Wil je nu meer weten over wijn uit Frankrijk? Of wijn specifiek uit de Bordeaux?

Wijnproeven in 5 simpele stappen>
Ontdek alle druifsoorten>
Rosé-expert in 5 minuten>
Wijn bewaren als een pro>