Skip to main content

Een weekend naar:


Domaine de l’Amaurigue

Wijngaard
Wijngaard

Mijn vrouw en ik zijn al jarenlang fan van Domaine de l’Amaurigue rose. Dus in april naar Gall&Gall in Neede om weer een voorraadje op te halen. Om de hals van de flessen hing een label: “Schrijf een review en win een weekend naar de Provence”. Deze uitdaging wilden we wel aangaan!

Bekijk alle wijnen van Domaine de l’Amaurigue

Domaine de l'Amaurigue
Domaine de l'Amaurigue

Na een koel glas van deze superieure rose vloeide de tekst als vanzelf op papier. Toch was de verrassing groot toen we in mei een mailtje kregen van Gall&Gall: Jullie hebben gewonnen! We werden direct doorgekoppeld naar Fleur de Groot van l’Amaurigue om de details van de reis af te spreken. 

Op vrijdag 4 september was het dan zover! We werden ’s middags verwelkomd door de Nederlandse eigenaren van Domaine de l'Amaurigue, Dick en Eugenie de Groot en dochter Fleur. Na ons geinstalleerd te hebben in het prachtige appartement op het domaine was het tijd voor heerlijke hapjes en ….. wijn! Daarna togen we naar het plaatsje Flassans-sur-Issole voor een heerlijk diner in restaurant Domaine du Lac.

Domaine de l'Amaurigue
Domaine de l'Amaurigue

Zaterdag ochtend, na een uitgebreid ontbijt in het appartement,hadden we tijd voor een leuke tour in de omgeving. Om 12 uur “acte de presence” voor een sublieme lunch met de familie De Groot op het domaine, met (hoe kan het anders): diverse l’Amaurigue wijnen. Gezelligheid kent geen tijd, maar directeur en oenoloog Jean-Marie Quef nodigde ons uit voor een uitgebreide “tour de vin”. De druivenoogst was in volle gang, dus we konden het hele proces van A tot Z volgen: INDRUKWEKKEND! Hierna even pauze en op naar Vidauban voor een exquis diner in restaurant Bastide de Magnans.Zondag morgen, na het ontbijt, stond Jean-Marie Quef alweer paraat voor een rondrit per quad over het domaine (150 ha, waarvan wijnstokken). Prachtig en wat een uitzichten! Na het afscheid op het domaine werden we verwacht in restaurant “Clos des Vignes” voor de afsluitende heerlijke lunch.

Eindconclusie: Wat een gastvrijheid, wat een ervaring, wat een gastronomie, wat een wijnen.

Iedereen bedankt voor dit geweldige weekend!

Janny en Teun Veerman

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.