Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


La Capra

Wijngaard
Wijngaard

Het verhaal achter La Capra. Achter een goede fles wijn gaat maar al te vaak een mooi verhaal schuil. Zo ook achter deze serie La Capra-wijnen, van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Fairview.

Wijnhuis La Capra
Wijnhuis La Capra

Eigenlijk vertelt het wonderlijke etiket van deze fles al een deel van dit verhaal. We zien een geit (Italiaans: la capra) met op zijn rug een viool, een wereldbol, een man met een vork en een enorme kaas. Op de achterkant staat met grote dikke letters het woord ‘Amazing’; dat geldt niet alleen voor de wijn zelf maar ook voor de ontstaansgeschiedenis.

De wijn heeft zijn oorsprong in de vriendschap tussen wijnmaker Charles Back en de wonderlijke reiziger Attila Balebôs. De jonge Charles was aan het werk in de wijngaarden van zijn vader Cyril Back toen hij in de verte geronk hoorde. Het was Balebôs die arriveerde op een motorfiets met drie wielen. Het vehikel kwam tot stilstand op het erf, de vreemdeling stapte af en beweerde een ver familielid van de Backs te zijn, afkomstig uit de Balkan. De boerderij van de familie Back stond bekend om haar gastvrijheid en Charles’ vader bood de man onderdak in de geitenstal in ruil voor werk op het land.

Zes weken lang werkten de mannen zij aan zij in de wijngaard. ’s Avonds werd er samen gegeten en muziek gemaakt en er ontstond een bijzondere vriendschap. Maar op een dag vertrok Balebôs, net zo plotseling als hij verschenen was. Het enige dat hij achterliet waren de roestige motorfiets en zijn levensmotto, dat daarna diende als inspiratie voor de wijnen van La Capra: het leven, nieuwe vriendschappen en goede wijn zijn het waard om gevierd te worden!

Een sterk verhaal met een kern van waarheid. Want het klopt dat de voorouders van de Back’s uit Litouwen kwamen. Ook heeft de familie naast de wijngaarden al heel lang een geitenstal. Daar wordt zeer verdienstelijk kaas gemaakt. De geitenkazen van Fairview hebben meerdere onderscheidingen gekregen en smaken geweldig bij de eigen Sauvignon Blanc. Op het landgoed is een restaurant waar je dit allemaal kunt proeven.

Of de vreemde Balebôs ooit bestaan heeft? Ach, de boodschap is duidelijk: een goede wijn heeft haar wortels in het verleden, de wijnmaker moet er hard voor werken maar het resultaat is een eerlijke, uitstekend gemaakte wijn die met plezier gedronken mag worden.

Sinds kort vind je in onze winkel twee La Capra-wijnen van de inventieve wijnmaker Charles Back. Een elegante Sauvignon Blanc en een stevige Cabernet Sauvignon. Heerlijke en eerlijke wijnen waar we best een beetje trots op zijn.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.