Skip to main content
0
€ 0.00

Ontdek wijnhuizen


Symington

Wijngaard
Wijngaard

De familie Symington heeft de meeste biologisch verbouwde wijngaarden van Portugal.

Symington wijnhuis

Met maar liefst drie Vilariça Valley eigendommen: Quinta de Assares, Quinta do Ataíde en Quinta da Canada - de grootste biologische wijngaard – heeft deze famillie in totaal 120 hectare (296 acres) land. De eerste wijngaard die een volledige biologische certificering kreeg was Quinta de Assares in 2006.  Al snel kwam Symington Family Estates met de eerste biologisch gekweekte Altano wijn. De drie  jaren hierna werd biologische landbouw bedreven (de minimale periode voor het verkrijgen van volledige biologische certificering ), en in 2010 kregen de Ataíde en Canada wijngaarden ook een volledige biologische certificering. Hierdoor werd de wijnproductie van de Altano 'Organic' verhoogd.

Natuurbehoud

Natuur rondom wijnhuis Symington

Een ander zeer positief effect en natuurlijk gevolg van de biologische landbouw in de wijngaarden is natuurbehoud. In de afgelopen jaren was heel duidelijk te zien dat in alle drie de wijngaarden verschillende soorten wilde dieren terugkeren. Zoals otters, hazen, egels, kleine reptielen en insecten, maar ook een rijke verscheidenheid aan vogels (uilen, arenden, haviken, gieren, etc ). Bovendien is er een grote diversiteit aan wilde bloemen in de wijngaarden.

Uil

Een leuk  voorbeeld van Wildlife Conservation in het gebied is de herbevolking van de scops uil (het Altano symbool),  de kleinste roofvogel in Portugal . Deze vogel heeft hier een natuurlijke habitat gevonden, grotendeels te danken aan het overvloedige aanbod van voedsel in de vorm van grote insecten, die daar voorkomen door de  biologische manier van wijnbouw.

BEKIJK DEZE VIDEO OVER WIJNHUIS SYMINGTON!