
Big Red
2e halve prijs
Pagus Bisano Valpolicella Ripasso Superiore
Oorsprong - Italië 2019 37.5CL 13,5%
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 maanden. De wijn wordt gemaakt van de druiven corvina veronese en rondinella. De normale basis-Valpolicella krijgt een tweede vergisting op de most (schillen, pitten en takjes) van de Amarone. Hierdoor krijgt deze fruitige wijn extra power. Je proeft zwarte bessenjam, rijpe kersen en vanille. Heerlijk bij pasta met wild zwijn worstjes of bij oude Italiaanse kaas.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Pagus Bisano Valpolicella Ripasso Superiore
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 maanden. De wijn wordt gemaakt van de druiven corvina veronese en rondinella. De normale basis-Valpolicella krijgt een tweede vergisting op de most (schillen, pitten en takjes) van de Amarone. Hierdoor krijgt deze fruitige wijn extra power. Je proeft zwarte bessenjam, rijpe kersen en vanille. Heerlijk bij pasta met wild zwijn worstjes of bij oude Italiaanse kaas.
-
Prima wijn zoals altijd. Alleen had ik niet goed opgelet en de kleine flesjes besteld. Maar dat Vloet niks af aan de smaak.
C.J. van de Wege
Heeft dit artikel gekocht
Geverifieerd
-
Lekker wijntje
anoniem
Heeft dit artikel gekocht
Geverifieerd
-
Smaakt heel aardig. Geen topper. De wijn kleeft niet aan het glas. Beetje dun.
anoniem
Heeft dit artikel gekocht
Geverifieerd
Deze wijn wordt vooral in Italië gebruikt en geeft de wijn sappigheid, met een soepele fruitige smaak. Goed bij stoofschotels en vettere visgerechten.
Levert in blends sappig, licht kersenfruit. Fruitig, sappig en weinig tannines. Drink 'm bij antipasti.
Beschrijving | Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18. |
Inhoud | 37.5 Centiliter |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Soort | corvina, rondinella |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Ons verhaal
Zoals de naam al zegt, komt de Italiaanse producent Cantina di Verona uit de buurt van Verona. Ten noordoosten van de stad van Romeo & Julia vind je Cantina di Verona omringd door heuvels. Hier worden wijnen gemaakt uit beroemde streken in de buurt: Valpolicella, Soave en Bardolino. Met deze wijngebieden heeft Cantine di Verona goud in handen. Want hier komen enkele van de meest beroemde wijnen van Italië vandaan. Denk maar eens aan Amarone, Ripasso en Recioto. Cantine di Verona produceert zowel gastronomische wijnen voor een bijzondere gelegenheid als eenvoudige tafelwijnen voor iedere dag.