Skip to main content
Petit Figeac

Royal red

Petit Figeac

Frankrijk - Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc 2019 75CL 14%

Petit-Figeac is de tweede wijn van Château Figeac, Premier Grand Cru Classé B uit Saint-émilion. De blend van oogstjaar 2015 bestaat uit 48% cabernet sauvignon, 32% merlot en 20% cabernet franc.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Petit Figeac

Dit uitzonderlijk hoge aandeel cabernet is te verklaren door de bodem van het domein die rijk is aan kiezel. Normaalgesproken is merlot de dominante druif in een Saint-émilion. Petit- Figeac is dus een wat stevigere Saint-émilion met kersen, zoethout en een aardse mineraliteit. Eerder op dronk dan de 'Grand Vin'. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van 20 jaar.

Lekker bij gebraden rood vlees
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Beschrijving Tweede wijn van Château Figeac, Premier Grand Cru Classé B uit Saint-Émilion. Met een uitzonderlijk hoog aandeel cabernet vanwege de kiezelbodem van het domein.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
SCEA FAMILLE MANONCOURT Chateau la Tour Figeac, Saint-Emilion, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: http://www.chateau-figeac.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 2015
17 punten

Jancis Robinson

Ons verhaal

Frankrijk, Saint-Émilion
Château Figeac Saint-Émilion

Château Figeac is een domein uit Saint-Émilion met een geschiedenis die terug gaat tot aan de 2e eeuw na Christus. Destijds was het de Romeinse familie Figeacus die eigenaar was van een villa op de plek, waar zich nu Château Figeac bevindt. Het domein is de buurman van het beroemde Château Cheval Blanc, dat ooit zelfs behoorde tot Château Figeac. Sinds 1892 is Figeac in handen van de familie Manoncourt. Zij hebben ervoor gezorgd dat het domein in 1955 de classificatie kreeg van Premier Grand Cru Classé B. Château Figeac produceert vanaf 1945 ook een tweede wijn. Tot 2012 kwam deze op de markt onder de naam Château de Grangeneuve. Daarna werd deze naam veranderd in Petit-Figeac.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.