Skip to main content
Renato Ratti Barolo Conca
Italië

Royal Red

Jouw Premium prijs

Renato Ratti Barolo Conca

Italië - Nebbiolo 2018 75CL 14,5%

Conca ligt in La Morra. Het is een kleine oude wijngaard die al in de 12e eeuw op waarde werd geschat door de Benedictijner monniken. De bodem is rijk aan mergel.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Renato Ratti Barolo Conca

Italië 2018 75CL

Alles over Renato Ratti Barolo Conca

Conca ligt in La Morra. Het is een kleine oude wijngaard die al in de 12e eeuw op waarde werd geschat door de Benedictijner monniken. De bodem is rijk aan mergel.

Renato Ratti was de eerste producent in Barolo, die besloot om zijn wijnen per wijngaard apart te vinifiëren en te bottelen. De wijngaard Conca ligt in La Morra. Het is een kleine oude wijngaard die al in de 12e eeuw op waarde werd geschat door de Benedictijner monniken. De bodem is rijk aan mergel. Ideaal voor de druif nebbiolo. De wijn rijpt 2 jaar op groot Frans eikenhout en is krachtig met een oranje-bruine kleur, maar stevige tannines. Je proeft kersen, leer, teer, drop, munt en pijnboompitten.

Druivensoort
Druivensoort
Nebbiolo
De nebbiolo druif geeft wijnen met delicate aroma's én straffe tannines. Serveer bij wild of truffelrisotto.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Conca ligt in La Morra. Het is een kleine oude wijngaard die al in de 12e eeuw op waarde werd geschat door de Benedictijner monniken. De bodem is rijk aan mergel.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14,5%
Soort nebbiolo
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
SOCIETA AGRICOLA RATTI S.S. DI PIETRO RATTI Frazione Annunziata,7, La Morra, Italy Email: INFO@RENATORATTI.COM Website: www.renatoratti.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Italië, Piëmonte, La Morra
Italië, Piëmonte, La Morra
Renato Ratti Italië, Piëmonte, La Morra
In het Noord-Italiaanse Piemonte tussen de wereldberoemde dorpen Barolo en La Morra bevindt zich de winery van Renato Ratti. De wijngaarden liggen halverwege de heuvel vlakbij de Middeleeuwse Abdij van de Verkondiging. Hier worden de druivenstokken al eeuwenlang bewerkt. In eerste instantie door de lokale broeders van de abdij, maar sinds 1965 door Renato Ratti. Inmiddels is het domein in handen van zijn zoon Pietro Ratti. Nog altijd wordt het land met respect behandeld. Maar dan wel in combinatie met moderne technieken. De topwijn van het domein, de Barolo Marcenasco, stond op plaats 7 van de Wine Spectator Top 100 Most Exciting Wines of 2009.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.