Skip to main content
Royal Tokaji 5 Puttonyos Aszú

Sugar honey 4.5

2e halve prijs

Royal Tokaji 5 Puttonyos Aszú

Oorsprong - Hongarije 2017 50CL

Edelzoete Hongaarse wijn. Zoeter dan Port of Sauternes. Je proeft honing, perzik,
specerijen en citroen en de klassieke smaak van sinaasappelmarmelade. Heerlijk
bij patisserie met fruit.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Royal Tokaji 5 Puttonyos Aszú

Royal Tokaji is gespecialiseerd in Hongaarse wijnen uit de Tokaji-streek oplopend van strakdroog tot edelzoet. Aan de hand van het aantal 'puttonyos' kan je afmeten hoe zoet de wijn is. Dit staat namelijk voor het aantal emmertjes met zoete ingedroogde (edelgerotte) druiven die aan de wijn worden toegevoegd. De wijn heeft een restzoet van 155 gram per liter. Dat is zoeter dan Port of Sauternes. Je proeft honing, perzik, specerijen, citroen en de klassieke smaak van sinaasappelmarmelade. Heerlijk bij patisserie met fruit, bij roquefort of foie gras.

4.5
Furmint

De beroemdste druif uit Hongarije wordt vooral gebruikt om dessertwijn van te maken, maar wordt ook gebruikt om droge witte wijn mee te maken. Uitstekend bij gevogelte of vis.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Edelzoete Hongaarse wijn. Zoeter dan Port of Sauternes. Je proeft honing, perzik, specerijen en citroen en de klassieke smaak van sinaasappelmarmelade. Heerlijk bij patisserie met fruit.
Inhoud 50 Centiliter
Soort furmint, hárslevelü, sárgamuskotály
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Hongarije
Contactgegevens Leverancier
Royal Tokaji Borászati Zrt. Rákóczi út 35., Mád, Hungary Website: http://www.royal-tokaji.com/ Email: haupt@royal-tokaji.hu
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

5 keer bekroond
Oogstjaar 2013
Gouden

Decanter

Oogstjaar 2016
Zilveren

IWSC

Gouden

International Wine Challenge

Zilveren

Decanter

Zilveren

Int. Wine & Spirits Competition

Ons verhaal

Hongarije, Tokaj Hegyalja
Royal Tokaji Tokaj Hegyalja

Het Hongaarse wijngebied Tokaji heeft een eeuwenoude traditie en staat bekend om zijn edelzoete wijnen. Met name tijdens de top van het Oostenrijks- Hongaarse rijk waren de zoete wijnen uit Tokaji in heel Europa niet aan te slepen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Hongarije een communistisch land en werden de meeste wijnen in bulk geproduceerd voor de Russische markt. De motivatie van de meeste wijnmakers was ver te zoeken en de kwaliteit van de wijnen holde achteruit. Inmiddels is een nieuwe generatie wijnmakers opgestaan. Sinds 1990 (vlak na de val van de muur) heeft Royal Tokaji zich gespecialiseerd in de revival van de geweldige wijnen die uit Tokaji komen. Van strakdroog tot extreem zoet.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen