Skip to main content
Terra Futura No Added Sulphite

Classic Red 4.7

Jouw Premium prijs

Terra Futura No Added Sulphite

Frankrijk - Merlot 2022 75CL 14,5%

Sulfiet wordt toegevoegd aan wijn om de smaak stabiel te houden en om hergisting te voorkomen. Tegenwoordig neemt de vraag naar wijnen waaraan geen extra sulfiet is toegevoegd toe.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Terra Futura No Added Sulphite

Sulfiet wordt toegevoegd aan wijn om de smaak stabiel te houden en om hergisting te voorkomen. Tegenwoordig neemt de vraag naar wijnen waaraan geen extra sulfiet is toegevoegd toe.

Steeds meer mensen zijn bewuster over wat ze eten en drinken. Sulfietvermelding op het etiket roept dan ook vragen op. Belangrijk is het om te weten dat sulfiet wordt toegevoegd om de smaak van wijn stabiel te houden en hergisting te voorkomen. Het is niet schadelijk en ook een natuurlijk bijproduct van de gisting. Alleen voor mensen met een allergie hiervoor (vaak astmatisch) kan het klachten veroorzaken. Vandaar de verplichte vermelding op het etiket.  Om aan de toegenomen vraag voor zo natuurlijk mogelijke wijnen te voldoen, voegen we vanaf eind mei weer een nieuwe wijn zonder toegevoegd sulfiet toe.
 
Deze Terra Futura  wijn, gemaakt van Merlot en Marselan is biologisch en gemaakt onder het 'eco  attitude label'. Dat betekent dat alles van de verpakking is gefabriceerd van  hergebruikte materialen (dus ook de kurk!) en dat bij de productie van de wijn  zoveel mogelijk rekening is gehouden met de minste belasting voor het milieu.  Bijvoorbeeld door minimaal watergebruik.  Deze wijn is zeer aromatisch met tonen van zwart fruit en cacao en een intense smaak. Perfect bij Hollandse pot of gebraden kip! Omdat er aan deze  wijn geen sulfiet is toegevoegd blijft de wijn ongeveer een jaar hetzelfde, daarna zal de smaak veranderen.

Lekker bij Hollandse pot en gebraden kip
Druivensoort
Druivensoort
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Beschrijving Biologisch en gemaakt onder het 'eco attitude label'. Dat betekent dat alles van de verpakking is gefabriceerd van hergebruikte materialen. Zonder toegevoegd sulfiet.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14,5%
Soort merlot, marselan
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
SCEA DOMAINE DE TAVERNEL Route de Fourques, BEAUCAIRE, France Email: n.chebille@clrvins.fr Website: www.caves-languedoc-roussillon.fr
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Château Gasparets Denat
Château Gasparets Denat
Château Gasparets Denat
De familie Fabre is sinds 1771 eigenaar van Château Fabre Gasparets in het pittoreske dorpje in het centrum van Corbières. Het domein van Fabre Gasparets strekt zich uit over een heuvel en twee vallein. De onvruchtbare, rotsachtige bodem van Château Fabre Gasparets produceert slechts een kleine hoeveelheid druiven op de wijngaarden. Een teken voor kwaliteit!
  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.